• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Veel interessante gastdichters bij Open Podium: Poëzie als Zeewind

Gepubliceerd: Zaterdag 05 januari 2019 om 20:53

Veel interessante gastdichters bij Open Podium: Poëzie als Zeewind

Plaats: Middelharnis
Datum: Zaterdag 26 januari 13:30 uur


Middelharnis - 'Poëzie als Zeewind' is de nieuwe naam voor de poëziemiddagen die vier keer per jaar plaats vinden en worden georganiseerd door De Reizende Dichters. Het jubileumjaar van De Reizende Dichters was vol activiteiten en is inmiddels feestelijk afgesloten. Zij nodigen u uit voor het Open Podium 'Poëzie als Zeewind' op zaterdag 26 januari 2019, om 14:00 uur in de foyer van Het Diekhuus in Middelharnis. Het thema van deze zaterdagmiddag is: Vrijheid. Dit is ook het thema van de Poëzieweek die plaats vindt in Nederland en Vlaanderen van 31 januari t/m 6 februari 2019. Lees hieronder welke gastdichters u kunt verwachten.

Gastdichters van het Open Podium

Caroline Melissant-Makkus

Caroline raakt geïnspireerd door haar liefde voor het blauw van de zee, groen van het land en bruin van oude foto's, ze schrijft met de hand op papier (of in klei) of typt op een oude typemachine korte gedichtjes.

Tim Albus

Tim Albus is veel te vinden op poëziebijeenkomsten, ook deelnemer geweest bij de Poëziebus. Maar ook een sneldichter, woordknutselaar en organisator van Majstro Amentia in Spijkenisse.

Pieter Jonker

Pieter Jonker zet zijn eigen werkelijkheid in elkaar, gebruik makend van veelal afgedankte materialen om nieuwe objecten te creëren of ze een andere betekenis te geven, waarmee hij de toeschouwer met de nodige humor op het verkeerde been probeert te zetten. De laatste jaren is hij zich onder invloed van schrijvers en dichters bij het kunstcollectief Drift in Breda ook met woordkunst gaan bezighouden om een lach te ontlokken bij de toehoorders.

Anneke de Klerk

Het dagelijkse leven inspireert Anneke tot schrijven. Dat betekent dat ze soms in maanden geen letter op papier zet. Dan ineens is er iets, en dat kan van alles zijn, wat haar raakt. Dat iets krijgt dan woorden en zou een gedicht kunnen worden. Dan begint het doorstrepen, toevoegen, hardop lezen en soms ook volledig opnieuw beginnen.

Jelle Ravenstein

Jelle Ravenstein is stadsdichter van Maassluis en oprichter van 'Poëziecafé Woordkunst' van Maassluis. Jelle heeft als levensmotto: 'Niet belangrijk doen, maar belangrijk zijn’. Behalve dichter is hij columnist en hoofdredacteur bij de lokale nieuwssite maassluis.nu.

Anke de Vrij

Anke de Vrij is lerares woord/podium aan de academie Haspengouw en komt uit Wallonië. Ze heeft gewerkt als actrice, de romans 'Sporen' en 'De duivelsdans' gepubliceerd en 'Verlangen' (poëziebundel). Ook had zij tentoonstellingen van kunstfotografie met poëzie. Opleiding: kunstfotografie aan de Academie Haspengouw.

Marijke van Geest

Marijke was van 2016-2018 Westlandse streekdichter en is lid van de 'schrijvers tussen de kassen' en heeft drie bundels op haar naam. Sinds haar 15e schrijft ze korte verhalen en poëzie.

Welkom van 13:30-16:00 uur in het Diekhuus (Beneden Zandpad) te Middelharnis, toegang gratis.

Veel interessante gastdichters bij Open Podium: Poëzie als Zeewind Veel interessante gastdichters bij Open Podium: Poëzie als Zeewind