• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

In Middelharnis en Stellendam opstappen met Kunstbus

Gepubliceerd: Dinsdag 01 januari 2019 om 13:38

In Middelharnis en Stellendam opstappen met Kunstbus

Plaats: niet op G-O
Data: Donderdag 14 februari 2019 09:00 uur
Zondag 31 maart 2019 09:00 uur


Regio - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert regelmatig een uitstapje naar een musical, museum of stad met de Kunstbus. Er staan twee excursies gepland; naar Museum Voorlinden en Musical Evita. U kunt onder andere opstappen in Stellendam en Middelharnis.

Voor het nieuwe jaar staan de volgende twee excursies gepland:

Donderdag 14 februari: Museum Voorlinden
Donderdag 14 februari bezoekt de Kunstbus de Museum Voorlinden. Daar wordt door museummedewerkers een rondleiding gegeven door de overzichtstentoonstelling van Armando. Armando is één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Museum Voorlinden had een overzichtstentoonstelling van Armando gepland in het voorjaar van 2019. Deze show zou in het teken staan van zijn negentigste verjaardag. Op 1 juli jl. overleed Armando (1929-2018) te Potsdam (Duitsland). Het geplande retrospectief is nu te zien van zaterdag 3 november 2018 tot zondag 10 maart 2019.
Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar. De hier ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Donderdag 14 februari | 10:00 uur tot 17:00 uur | Opstapplaatsen: Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse | Prijs € 42,50 / kosten voor lunch zijn voor eigen rekening

Zondag 31 maart: Musical Evita
Bezoek met de Kunstbus zondagmiddag 31 maart de Musical Evita! Het verhaal gaat over de tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte. Dit brengt haar van tweederangs actrice tot First Lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Maar nog altijd een mythe. Een inspiratie voor vele powervrouwen vandaag de dag met haar niet te stuiten ambitie.
Evita is een nieuwe, groots opgezette, Nederlandstalige versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de (vertaalde) hits Don’t cry for me Argentina en You must love me, begeleid door een negenkoppig live-orkest. Let op: aanmelding mogelijk tot 7 januari!

Zondag 31 maart | 12:00 uur tot 18:00 uur | Opstapplaatsen: Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse | Prijs € 59,- / bibliotheekleden € 56,50

Kaarten

Kaarten voor de Kunstbus-excursies zijn te reserveren via www.bzhd.nl of aan de balie in de bibliotheek Zuid Hollandse Delta en twitter.com/bibliotheekzhd

In Middelharnis en Stellendam opstappen met Kunstbus