• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Kersttoneel bij het Streekmuseum Sommelsdijk

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 om 14:36

Kersttoneel bij het Streekmuseum Sommelsdijk

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Zaterdag 22 december 2018 16:30 uur


Sommelsdijk- Beleef Kerst door de eeuwen heen, op zaterdagmiddag 22 december 2018 bij het Streekmuseum. "Alleen bij het Streekmuseum beleef je de geschiedenis met een Flakkeese twist!" Ieder jaar organiseert het Streekmuseum in Sommelsdijk een aantal toneelstukken. Zo ook in de maand december. Deze wintervoorstelling is recent geschreven en heeft de titel: Kerst door de eeuwen heen. Lees hieronder meer.

"In de open lucht, tussen de historische huizen van het Marktveld van Sommelsdijk, neemt een groep van meer dan 20 personen de bezoekers mee naar het verleden. Naar Bethlehem, waar het allemaal begon. Verschillende eeuwen gaan aan de kijker voorbij en elke eeuw heeft zo zijn eigen kenmerken en eigen beleving. Zo spelen er monniken en nonnen. Armen en rijken. Soldaten en mensen in klederdracht. Ieder viert op zijn of haar manier Kerst. Ervaar Kerst door de Eeuwen heen en laat u met woord en gezang mee terug voeren in de tijd…."

Inloop toneelstuk 16:00 uur. Start toneelstuk 16:30 uur tot ongeveer 18:30 uur. In de pauze is verse soep met broodjes te koop.

"Er staan tenten met verwarming, maar kleedt u goed aan. De toegang is gratis. Aan het einde van de voorstelling wordt met de pet rondgegaan. Natuurlijk is het museum zaterdagmiddag geopend voor het kopen van de laatste kerstcadeaus. Welkom!"

Kersttoneel bij het Streekmuseum Sommelsdijk