• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

200 jaar Stille Nacht - Kerstconcert Urker Mans formatie in Dirksland

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 om 11:18

200 jaar Stille Nacht - Kerstconcert Urker Mans formatie in Dirksland

Plaats: Dirksland
Datum: Zaterdag 08 december 2018 15:00 uur


Dirksland - Op zaterdag 8 december 2018 geeft de Urker MANS Formatie een kerstconcert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Het programma is samengesteld rond het thema ‘200 jaar Stille Nacht.’ Deze overbekende en in 300 talen vertaalde klassieker staat centraal. In 1818 klonk het lied van Joseph Mohr en Frans Gruber voor het eerst in het Oostenrijkse Obendorf. De taaloverstijgende boodschap van vrede en heil werd en wordt nog steeds gebracht. De mannen van de Urker MANS Formatie zingen het in de traditionele bewerking waarin een solorol is weggelegd voor eerste tenor Barend Wiltjer. Lees hieronder meer.

Andere programmaonderdelen zijn onder andere: Gloria in Excelsis, Christmastide en Cantique de Noel. Aan het orgel zit Mark Brandwijk die een extra dimensie aan het programma geeft met een orgelimprovisatie.

Martin Mans is de drijvende kracht achter deze Urker formatie. Hij geeft, naast zijn directie, uitleg over het repertoire. Binnen de Urker MANS Formatie bevinden zich drie instrumentalisten die een bijdrage leveren aan het programma. Een concert met de Urker MANS Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van een afwisselend programma.

Details

  • Datum: zaterdag 8 december 2018
  • Locatie: Hervormde Kerk, Ring 2, Dirksland
  • Aanvang: 15.00 uur
  • Toegang: 17,50. Bij reservering en voorverkoop €16,00. Kinderen t/m 11 jaar €5,00. Leden PCOB, KBO en ANBO €13,00 (op vertoon van pas)
  • Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of t. 06-25391903
  • Voorverkoopadres: Van der Boom Boeken en Muziek, Voorstraat 41, Sommelsdijk.

Stille Nacht

Op 25 december 1818 werd in het Oostenrijkse Obendorf (bij Salzburg) het Stille Nacht voor het eerst ten gehore gebracht. De dichter Joseph Mohr schreef het tegen een achtergrond van een door oorlog geteisterd Europa. Inmiddels is het bekende lied in 300 talen en dialecten vertaald en is geworden tot een wereldwijd vermaard kerstlied. De Urker Mans Formatie heeft een eigen stijl die geworteld is in het voormalige eiland Urk. De Urker zangers zijn opgegroeid met het Urker levenslied. De formatie heeft tevens klassieke werken, gospels en populaire liederen in haar repertoire. Ioan Micu, één van de zangers, bespeelt bovendien een Taragot, Palle Jørgensen een altviool en Hans Stobbe een blokfluit.

De Urker Mans Formatie repeteert één zaterdag per maand in Tollebeek. De Kerst-cd ‘VREDE’ zal deze periode weer volop in de aandacht staan. Ook de cd OP REIS, die een verzameling van het repertoire bevat, is verkrijgbaar.

200 jaar Stille Nacht - Kerstconcert Urker Mans formatie in Dirksland 200 jaar Stille Nacht - Kerstconcert Urker Mans formatie in Dirksland