• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Extra openstelling Streekmuseum Sommelsdijk

Gepubliceerd: Maandag 05 november 2018 om 10:57

Extra openstelling Streekmuseum Sommelsdijk

Plaats: Sommelsdijk
Data: Zaterdag 17 november 14:00 uur
Maandag 19 november 19:00 uur


Sommelsdijk - "Heel de dag hard werken en geen tijd het Streekmuseum Goeree-Overflakkee te bezoeken? Kom dan zaterdagmiddag 17 november of maandagavond 19 november 2018 naar het Streekmuseum. Deze middag en avond is het museum extra open. Het is tevens een geschikt moment om Sinterklaas- en Kerstcadeaus aan te schaffen aangezien het museum de winterperiode gesloten is. Lees hieronder meer.

In het museum is de expo over de Eerste Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee een aanrader. Wist u dat een Nieuwe-Tongenaar het gehele Nederlandse leger aanvoerde? En dat een zeemijn uit WO 1 de aanleiding was dat wij vandaag de dag nog steeds de Goereese Portdagen vieren? Deze expo is speciaal gemaakt in het kader van de Maand van de Geschiedenis. De maand stond in het teken van opstand en mobilisatie en wordt 10 november afgesloten met een concert in de grote kerk van Dirksland.

Bezoek in het streekmuseum ook de museumwinkel met het nieuwe boek over de verdronken vissers van Middelharnis, het spel Mien Durp en uiteraard de leukste onderzettertjes van de regio. Ook zijn de vlaggen van Middelharnis (met harnas) en Sommelsdijk verkrijgbaar.

Openingstijden

Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk is geopend zaterdagmiddag 17 november van 14:00-17:00 uur en maandagavond 19 november van 19:00- 21:30 uur.

Extra openstelling Streekmuseum Sommelsdijk Extra openstelling Streekmuseum Sommelsdijk Extra openstelling Streekmuseum Sommelsdijk Extra openstelling Streekmuseum Sommelsdijk