• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Avond van de geschiedenis in het Rondeel

Gepubliceerd: Vandaag om 03:21

Avond van de geschiedenis in het Rondeel

Plaats: Middelharnis
Datum: Woensdag 16 oktober 20:00 uur


Zij/Hij
Het thema van de Maand van de Geschiedenis is dit jaar Zij/Hij. De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Zij/Hij
Het thema van de Maand van de Geschiedenis is dit jaar Zij/Hij. De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen?

Avond van de Geschiedenis met auteur Leendert van Wezel – Woensdag 16 oktober
Op woensdagavond 16 oktober is de van oorsprong Stellendamse auteur Leendert van Wezel te gast tijdens de Avond van de Geschiedenis. In 2012 verscheen zijn boek Nynke. Nynke is het beklemmende verhaal van een sterke Goereese vrouw die langzaam maar zeker verstrikt raakt in een web van verdenking, jaloezie en kwaadsprekerij. Een volksgericht? Of was er toch meer aan de hand?Tijdens de Avond van de Geschiedenis gaat Leendert van Wezel dieper in op de historische feiten. Wat is feit? En wat is fictie. Ook vertelt hij hoe hij onderzoek pleegde om het verhaal van Nynke zo getrouw mogelijk neer te zetten.

De Avond van de Geschiedenis (aanvang 20:00 uur) wordt gehouden in het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Toegangskaarten á €5,00 voor deze avond zijn te koop aan de balie in de Bibliotheek (Ouddorp en Middelharnis) of via www.bzhd.nl/activiteiten of aan de deur (zolang de voorraad strekt) tijdens de Avond van de Geschiedenis. Tijdens de Avond van de Geschiedenis is Boekhandel van der Boom uit Sommelsdijk aanwezig met een boekentafel.