• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Informatieavond over ‘BTW in de sport’ in De Staver

Gepubliceerd: Vrijdag 28 september 2018 om 10:34

Informatieavond over ‘BTW in de sport’ in De Staver

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Donderdag 11 oktober 2018 19:30 uur


Sommelsdijk - Gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op donderdag 11 oktober 2018 een informatieavond voor verenigingen over de fiscale wijzigingen met betrekking tot sport, per 1 januari 2019. Daarnaast worden de aanwezigen geïnformeerd over een nieuwe subsidieregeling voor amateursportaccommodaties en hoe kleine verenigingen daarvan gebruik kunnen maken. Lees hieronder meer en meld je hieronder aan voor deze avond.

Waarom deze informatieavond? Het kabinet heeft bekendgemaakt de BTW-sportvrijstelling in 2019 te gaan uitbreiden. Door deze wetswijziging vervalt het recht op aftrek van BTW voor gemeenten en niet-winstbeogende exploitanten van sportaccommodaties. Ook heeft het kabinet aangegeven de opbrengst van deze extra belastingmaatregel terug te laten vloeien naar de gemeenten en amateursportorganisaties.

De gemeente Goeree-Overflakkee wil sportverenigingen, exploitanten van maatschappelijke accommodaties en andere geïnteresseerden informeren over de aanstaande wijzigingen. Daarvoor wordt op donderdagavond 11 oktober in recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk een informatieavond gehouden. De avond begint om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) en eindigt rond 22:00 uur. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Hoogesteger & Boerman en WEA accountants en adviseurs.

U kunt zich voor deze avond aanmelden door een e-mail te sturen naar mevrouw Annemieke het Jonk, via a.hetjonk@goeree-overflakkee.nl. Wilt u meer weten? Ga dan naar deze website.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee