• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Tentoonstelling plastic soup bij Aseal

Gepubliceerd: Gisteren om 03:21

Tentoonstelling plastic soup bij Aseal

Plaats: Stellendam
Data: Dinsdag 18 september
Woensdag 19 september
Donderdag 20 september
Vrijdag 21 september
Zaterdag 22 september
Zondag 23 september
Dinsdag 25 september
Woensdag 26 september
Donderdag 27 september
Vrijdag 28 september
Zaterdag 29 september
Zondag 30 september
Dinsdag 02 oktober
Woensdag 03 oktober
Donderdag 04 oktober
Vrijdag 05 oktober
Zaterdag 06 oktober
Zondag 07 oktober
Dinsdag 09 oktober
Woensdag 10 oktober
Donderdag 11 oktober
Vrijdag 12 oktober
Zaterdag 13 oktober
Zondag 14 oktober
Dinsdag 16 oktober
Woensdag 17 oktober
Donderdag 18 oktober
Vrijdag 19 oktober
Zaterdag 20 oktober
Zondag 21 oktober
Dinsdag 23 oktober
Woensdag 24 oktober
Donderdag 25 oktober
Vrijdag 26 oktober
Zaterdag 27 oktober
Zondag 28 oktober
Zondag 28 oktober
Dinsdag 30 oktober


Stellendam – A Seal zeehondenopvang Stellendam opent i.s.m. Stichting Doe Mee Verlos De Zee op dinsdag 18 september een tentoonstelling over het thema Plastic Soup. Aan de hand van een foto en film expositie, lokaal gejut afval en een speciale speurtocht worden de bezoekers meegenomen in de  

problematiek van plastic zwerfafval in de zeeën en oceanen. Ook is er veel aandacht voor oplossingen en initiatieven om de gevolgen van deze ‘Plastic Soup’ terug te dringen.

 

A Seal benaderde Stichting Doe Mee Verlos De Zee, om een onderdeel van de expositie te verzorgen. De stichting is jaren geleden op het strand van De Kwade Hoek bij Goedereede begonnen met het verwijderen van afval. Al snel kwam werd er de eerste jutbak geplaatst om het aangespoelde afval in te kunnen gooien. De jutbakken zijn inmiddels langs de volledige Nederlandse kustlijn te vinden en dit initiatief inspireert vele strandbezoekers om een steentje bij te dragen aan het schoon houden van onze stranden en zeeën. Deze expositie laat goed zien wat er zoal aan plastic afval gevonden wordt op de lokale stranden zoals de Kwade Hoek. De organisatie hoopt hiermee de bezoekers te stimuleren om ook wat afval op te rapen en de jutbakken te gaan gebruiken.

 

Het thema ‘Plastic Soup’ is het derde thema in de reeks educatieve thema’s die A Seal dit jaar aan de bezoekers aanbiedt. ‘Ook tijdens dit thema zal de zeehond een centrale rol spelen en belichtten we de gevolgen van plastic in de leefomgeving van deze dieren. Het thema dient als een verbreding van de reeds bestaande educatie en informatie die de bezoeker bij A Seal kan vinden’, aldus Marlies de Kraauw, teamleider Expo bij A Seal. De expositie is ook de gehele maand oktober te bezoeken. Kijk voor openingstijden op www.aseal.nl.

 

Voor meer informatie: www.aseal.nl