• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Zing mee met projectkoor: Messiah van Händel

Gepubliceerd: Dinsdag 11 september 2018 om 10:02

Zing mee met projectkoor: Messiah van Händel

Plaats: Middelharnis
Datum: Zaterdag 15 december 2018 19:30 uur


Middelharnis - Het projectkoor zal in 15 repetities ‘The Messiah’ van Händel instuderen en tijdens een concert op 15 december 2018 in de Grote Kerk van Middelharnis ten gehore brengen. Het projectkoor zal daarbij begeleid worden door het barokorkest ‘Eik en Linde’. Het is een mooi samenwerkingsproject dat past op een eiland met zo’n rijke koorcultuur als op Goeree-Overflakkee. Het projectkoor zal uit zo’n 60 zangers bestaan en er is nog plaats over. Lees hieronder meer.

Repetities/aanmelden

De repetities zijn op woensdagavond van 19.45 – 22.00 in de Emmaüskerk te Middelharnis. Deelname kost € 70,-, inclusief partituur.
Ga voor meer informatie of aanmelden naar www.covlaudando.nl
Ha?ndels Messiah door Laudando en Eik en Linde garandeert een uitvoering op niveau!

Messiah van Händel

‘The Messiah’ van Georg Friedrich Handel is een werk dat elke zichzelf respecterende zanger minimaal één keer gezongen moet hebben. Vanaf 5 september zal een projectkoor bestaande uit COV Laudando aangevuld met projectzangers dit magistrale werk gaan instuderen om het voor de Kerst uit te voeren. Meezingen? Dat kan!
Samen met het bekende barokorkest ‘Eik en Linde’ en met een prima cast aan solisten brengt COV Laudando de Messiah van Ha?ndel in december as. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. De dramatische kwaliteit van dit werk is ongeëvenaard. Ha?ndel trekt je mee in het verhaal over de Messias en hij wist precies hoe dat moest. Hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook Bijbelteksten kon hij daarom van de mooiste melodieën voorzien. De eerste uitvoeringen van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht in 1742.
Georg Friedrich Handel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19de eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet; Handels muziek wist op eigen kracht de eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah kent iedereen. Dat jubelstuk begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd. Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s. Voor elke Bijbeltekst wist Handel, de doorgewinterde componist, steeds de pakkendste melodie te vinden.

Zing mee met projectkoor: Messiah van Händel