• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Informatieavond voor ouders: Verkeersveiligheid, met cabaretier Johan Cahuzak

Gepubliceerd: Donderdag 12 april 2018 om 11:34

Informatieavond voor ouders: Verkeersveiligheid, met cabaretier Johan Cahuzak

Plaats: Middelharnis
Datum: Dinsdag 17 april 2018 19:30 uur


Middelharnis - Op dinsdag 17 april 2018 organiseert de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Goeree-Overflakkee een informatieavond voor alle ouders van leerlingen van het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee. "Daar waar ouders op de basisschool nog vaak betrokken werden bij het verkeersgedrag van de kinderen, is dat in het voortgezet onderwijs een stuk minder." De avond zal gehouden worden in Het Diekhuus in Middelharnis en begint om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur). Lees hieronder meer. De avond is gratis, aanmelden is wel nodig voor de organisatie.

Johan Cahuzak
Tijdens deze avond staat het verkeersgedrag van kinderen centraal, maar ook hoe ouders kinderen kunnen helpen om minder risico’s te lopen in het verkeer. Naast het thema verkeersveiligheid komen ook alcohol- en drugspreventie aan de orde. Cabaretier Johan Cahuzak speelt aansprekende theaterstukjes en gaat vervolgens hierover in gesprek met de aanwezigen.

Verkeersgedrag
Daar waar ouders op de basisschool nog vaak betrokken werden bij het verkeersgedrag van de kinderen, is dat in het voortgezet onderwijs een stuk minder. Soms komen alcohol en drugs al veel eerder om de hoek kijken dan we vermoeden. Daarmee is er dus ook veel eerder sprake van de risico's van alcohol en drugs in het verkeer. Een ander gevaar is het smartphone-gebruik van jongeren op de fiets.

Bewustwording
Het doel van deze informatieavond is om ouders meer bewust te maken van de gevaren en risico’s en handvatten mee te geven om de verkeersveiligheid van kinderen te verbeteren. Cabaretier Johan Cahuzak (tot 2006 docent Maatschappijleer en Nederlands) zal ouders deze avond meenemen in dit thema en theaterstukjes spelen uit diverse voorstellingen die hij ook voor leerlingen speelt.

Tijdens de avond zijn ook de Moedige Moeders en een organisatie voor alcohol- en drugspreventie aanwezig.

Aanmelden
Ouders kunnen zich vóór maandag 16 april 2018 aanmelden voor deze avond door een e-mail te sturen naar: centraleinfoavond@gmail.com.

Informatieavond voor ouders: Verkeersveiligheid, met cabaretier Johan Cahuzak