• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Cursus De Medici verklaard bij stichting Kunst- en Cultuureducatie

Gepubliceerd: Zaterdag 07 april 2018 om 08:44

Cursus De Medici verklaard bij stichting Kunst- en Cultuureducatie

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Maandag 16 april 2018 19:30 uur


Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) start maandagavond 16 april 2018 met een 2-daagse avondcursus over De Medici uit Florence. Een cursus over de dynastie, de bank, de macht en de kunst. Lees hieronder meer.

Wat heeft Louis Couperus te maken met de legendarische Medici dynastie in Florence? Niets, zou je denken. Toch geven we Couperus graag even het woord: “De Medici, zij zijn een obsessie, hier in Florence! Overal, op alle hoeken der straten verheffen zich nog hunne wapenschilden. De muzea zijn eigenlijk slechts gevuld met de verzamelingen van de Medici; de paleizen in Florence zijn veelal paleizen van de Medici; de parken zijn aangelegd door de Medici; de villa’s buiten zijn hunne villa’s, en de toerist ontmoet dus hun naam bij elken pas, voelt hunne ziel hem omzweven bij elk kunstvoorwerp, dat hij bewondert. De Medici, de Medici, hij herhaalt het zich tèlkens, de verblufte toerist, en eindelijk bekent hij zich oprecht: Nu ja, natuurlijk, de Medici...: Lorenzo....Giuliano....Cosimo... maar...maar wie waren zij eigenlijk?”

Herkent u zich in de toerist van Couperus en wilt u weten ‘hoe het zit’ met die Medici? Twee cursusavonden hebben de familie en haar geschiedenis tot onderwerp......: De Medici verklaard. De Medici staan aan de wieg van de renaissance en op de stoep van de moderne maatschappij.

De kosten van de cursus bedragen slechts € 25,00. De cursus bestaat uit 2 maandagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur en wordt gehouden in de Voorstraat 35 van Sommelsdijk. De cursusdata zijn: 16 en 23 april en de docente is Imelda van der Linden.

Aanmelden kan via dit mailadres of via kcego.nl. Inschrijven en betalen is ook mogelijk via leerenbeleef.nl.

Cursus De Medici verklaard bij stichting Kunst- en Cultuureducatie Cursus De Medici verklaard bij stichting Kunst- en Cultuureducatie