• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee in actie voor School for Justice

Gepubliceerd: Zondag 11 februari 2018 om 14:20

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee in actie voor School for Justice

Plaats: Middelharnis
Datum: Dinsdag 06 maart 2018 19:30 uur


Middelharnis - "Een avondje film kijken voor het goede doel!" Ten bate van het goede doel: 'School for Justice' organiseert de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee op dinsdagavond 6 maart 2018 een filmavond. In de Rabobankzaal van het Diekhuus (Beneden Zandpad, Middelharnis) zal de film 'Suffragettes', worden vertoond om 19:30 uur. Kaartjes a €12,50 zijn verkrijgbaar via deze link naar de mail..

Suffragette

Suffragette, een film over de strijd voor vrouwenrechten en vrouwenkiesrecht in het Verenigd Koninkrijk rond 1912. Ruim een eeuw geleden. Toch hebben heden ten dage heel veel meisjes en jonge vrouwen op deze wereld niet het recht om te kiezen of in vrijheid te leven. Hoewel het onmogelijk is de ware omvang van het probleem vast te stellen, wordt geschat dat in India alleen al 1,2 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks, waarvan de overgrote meerderheid meisjes betreft.

Free a Girl

De stichting Free a Girl heeft als visie dat elk kind het recht heeft op te groeien in een veilige omgeving. Kinderen en jongeren moeten beschermd worden tegen geweld, uitbuiting, mishandeling en discriminatie. De missie van Free a Girl is om prostitutie van kinderen en gedwongen prostitutie van jongeren tot en met 23 jaar wereldwijd te bestrijden. De werkwijze van Free a Girl is daadwerkelijk meisjes bevrijden uit de gedwongen prostitutie. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 9 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4000 meisjes uit bordelen in Azië. Als de meisjes eenmaal bevrijd zijn uit een bordeel, staan ze pas aan het begin van een lange weg terug naar een 'normaal' bestaan.

Veel van deze meisjes hebben soa's en sommigen zijn hiv-besmet geraakt. Na medische zorg ligt de focus op sociale acceptatie. Hebben meisjes in de prostitutie gezeten, dan worden zij niet meer sociaal geaccepteerd door de omgeving. Na een verblijf van een paar maanden kunnen sommige kinderen herenigd worden met hun familie. Anderen blijven jaren in de opvang. Free a girl zorgt ervoor dat deze meisjes een opleiding krijgen.

Naast het veelvuldig bevrijden van minderjarige meisjes uit de prostitutie houdt Free a Girl zich ook bezig met preventie; wordt er speciale aandacht gegeven aan juridische ondersteuning. Samenwerking met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Door bewustzijn te creëren in de dorpen over mensenhandel wordt de sociale controle groter. Verdachte zaken worden sneller gemeld zodat er actie ondernomen kan worden.

School for Justice

School for Justice, het goede doel waar Soroptimist Nederland in 2017 en 2018 voor gekozen heeft is een baanbrekend initiatief van Free a Girl. De School for Justice leidt meisjes, die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie op tot advocaat of officier van justitie. Het doel van de school is dat straffeloosheid van de daders in India wordt aangepakt door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen.

School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau en biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna studeren zij 5 jaar Rechten om zo hun bachelor of Law te behalen. Een van de beste universiteiten van India biedt dit unieke programma aan. En wie zijn er gemotiveerder studenten dan deze meisjes!

Meer informatie

Mocht u meer informatie willen hebben, dan kunt u kijken op You tube: "School for Justice". In een paar minuten wordt een beeld geschetst wat deze meisjes is aan gedaan en hoe gemotiveerd zij zijn om diegene verantwoordelijk achter de tralies te krijgen.

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee in actie voor School for Justice