• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Kijk bij de boer 2018

Gepubliceerd: Zondag 07 januari 2018 om 03:20

Kijk bij de boer 2018

Plaats: meerdere dorpen
Datum: Maandag 02 april 10:00 uur


Goeree-Overflakkee - Altijd al een kijkje willen nemen op een boerenbedrijf? Bent u benieuwd naar de werkzaamheden op een bedrijf of heeft u zin in een leuk en leerzaam dagje uit? Op tweede Paasdag, maandag 2 april 2018 wordt voor de achtste keer Kijk bij de Boer georganiseerd op het veelzijdige eiland Goeree-Overflakkee. Een aantal enthousiaste boeren laten u graag op deze dag een kijkje nemen op hun bedrijf. Vijf agrarische bedrijven, een manege en 2 molens zetten de deuren open. Lees hieronder meer.

Het is ook dit keer wederom zeer verrassend wat er allemaal te zien zal zijn. Van de meer bekende productie van aardappelen, uien en melk tot de productie van groen gas uit mest "Kom kijken, proeven, kalfjes aaien en het platteland beleven!"

Ondernemers van diverse boerenbedrijven op het eiland zullen zich, evenals de molens, van 10:00 uur – 16:00 uur openstellen voor bezoekers. U bent bij allemaal van harte welkom. Voor ieder wat wils! Voor een leuke en leerzame dag met het hele gezin komt u naar Kijk bij de boer. Bekijk hieronder de deelnemers.

Kijkbijdeboer deelnemers 2018:

VOF Izak en Anna Bree, Dirksland (Melkvee)

Akkerbouwbedrijf Kastelein, Sommelsdijk (Akkerbouw)

Manege Paardensportcentrum de Dijkgraaf, Ouddorp (Manege, pensionstallen, Menwinkel)

Fa. J. Ras & Zonen, Den Bommel (Melkvee en vergisting -> groen gas)

Mts. D. en S. Schenk-Baan, Den Bommel (Akkerbouw)

Landbouwbedrijf de Wit, Dirksland (Akkerbouw)

Molen De Dankbaarheid, Herkingen

Molen De Bommelaer, Den Bommel

Wedstrijd kleurplaat

Peuters en kinderen uit groep 1 t/m 4 mogen de kleurplaat heel mooi inkleuren. De kleurplaat wordt ook uitgedeeld op basis- en peuterscholen. Benschop & Sterling Netwerk Notarissen kiest een aantal kleurplaten uit en de winnaars worden uitgenodigd. Er worden een aantal traptractoren verloot! Zet op de kleurplaat je naam, leeftijd en telefoonnummer.

logo-kleurplaat

Op iedere deelnemende “kijk bij de boer” boerderij staat een blauwe box met daaroverheen een jute zak. Hier mag je je kleurplaat indoen.
ton

Foto's zijn archieffoto's.

Kijk voor meer informatie op www.kijkbijdeboer.nl.

Kijk bij de boer 2018 Kijk bij de boer 2018 Kijk bij de boer 2018 Kijk bij de boer 2018