• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Inwoners Goeree-Overflakkee met bus naar Den Haag

Gepubliceerd: Vrijdag 17 november 2017 om 15:54

Inwoners Goeree-Overflakkee met bus naar Den Haag

Plaats: niet op G-O
Datum: Zaterdag 09 december 2017 09:00 uur


Goeree-Overflakkee - Karije van Kempen en Joke Knöps organiseren op 9 december 2017 busvervoer vanaf Goeree-Overflakkee naar den Haag, waar de Mars van het Leven wordt gehouden. Daarmee wordt de Week van het leven afgesloten. Het thema is: Wanneer begon jouw hart te kloppen? Joke: "De mars heeft als doel om een signaal af te geven naar de samenleving en de politiek: Stop abortus en euthanasie en investeer in het leven! Een mars voor bewustwording en ter bemoediging. We mogen door Gods goedheid moeder zijn. Zo verwonderd wij zijn dat wij moeder mochten worden, zo verdrietig zijn wij over de abortuspraktijken in ons land. Dat is onze drijfveer." Lees hieronder verder.

Stille demonstratie: Mars voor het leven

Op zaterdag 9 december zal de ‘Mars voor het Leven’ in Den Haag worden gehouden. De Mars wordt georganiseerd door de stichting ‘Schreeuw om Leven’, om een krachtig en liefdevol signaal af te geven naar de samenleving en de politiek.

Mee met de bus

Het busvervoer kost €10,00 p.p. "Doordat verschillende ondernemers van ons eiland sponsoren is het busvervoer tot 18 jaar gratis. We hopen dat de drempel om mee te gaan voor jongeren en gezinnen hierdoor lager wordt. Wij willen o.a. Huizer Witjes, Theetuin De Keizershof, Bakkerij Koese, Plus Slingerland en Boekhandel Van der Boom hier hartelijk voor danken!"

Een waardevolle zaterdag

Vorig jaar ging W. Guijt voor het eerst mee naar den Haag om deel te nemen aan de Mars voor het Leven: "Met een bus vol ‘demonstranten’ zijn we op een zaterdag in december 2016 vertrokken naar Den Haag om een bijdrage te leveren aan de ‘Mars voor het leven’. Voor mij was het de eerste keer, maar ik hoop zeker niet de laatste maal. Drie opmerkingen. Ten eerste dat zo veel jongeren aanwezig waren, die blijk gaven van bewogenheid met het onderwerp: eerbied voor het leven: ontroerend. Verder verliep de mars heel stijlvol, ondanks de ‘tegendemonstratie’. Als laatste noem ik de toespraken bij de tent. Daaruit sprak bewogenheid met ons volk, dat steeds verder van de Heere God afwijkt. Kom, ga met ons…. (Ps. 122) om zo een duidelijk signaal af te geven aan onze volksgenoten."

Bijzonder in verbondenheid

Een andere deelnemer is Ruud Kuijer, ook hij vertelt over zijn ervaringen: "Wij gaan al een aantal jaren naar de ‘Mars voor het Leven’ en iedere keer weer raakt het me diep, met zoveel mensen optrekken/meelopen in een stille tocht. Vorig jaar werd er voor het eerst een busreis vanaf ons eiland naar Den Haag georganiseerd. Voor mij persoonlijk een grote zegen, om met mensen uit verschillende kerken van ons eiland en daarbuiten te reizen met hetzelfde doel. De dag werd in de bus geopend en afgesloten met gebed en zang. Niets anders dan dankbaarheid aan God, dat we dit samen mogen doen. Laten we bidden en werken om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om mee te gaan om voor het Leven te lopen, in opdracht van de God van het Leven."

Aanmelden

Opgeven kan via dit mailadres: marsvoorhetlevengo@gmail.com of via tel. 06-50856456. Verdere informatie volgt per e-mail. De bus zal rond 10:00 uur vertrekken en rond 17:00 uur weer terug zijn. Vorig jaar gingen we met één volle bus. We rekenen erop dat er dit jaar zeker meerdere zullen rijden. Mogen we rekenen op uw gebed en aanwezigheid? Laten wij niet achterblijven in de strijd om het leven dat de Heere geeft.