• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Adventsconcert Urker Mans formatie in Dirksland

Gepubliceerd: Maandag 13 november 2017 om 11:01

Adventsconcert Urker Mans formatie in Dirksland

Plaats: Dirksland
Datum: Zaterdag 09 december 2017 15:00 uur


Dirksland - Op zaterdag 9 december 2017 geeft de Urker MANS Formatie een concert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Dit mannenensemble geniet inmiddels bekendheid op Goeree-Overflakkee en brengt een programma op hoog niveau ten gehore. Dirigent en geboren Flakkeeër Martin Mans is de drijvende kracht achter het concept. Hij dirigeert en presenteert. Lees hieronder verder.

De orgel- en pianobegeleiding is in handen van Mark Brandwijk. Hij laat bovendien enkele kerstimprovisaties horen. Bijzonder aan deze formatie is dat er professionele solisten bij zijn de solopartijen voor hun rekening nemen. Tevens bespelen twee van hen, naast hun zang, een herdersfluit en een altviool. De mannen komen in processie op waarmee de aandacht wordt aangescherpt. Het programma wordt vervolgd door een indrukwekkende solo van Barend Wiltjer die ‘Stille Nacht’ vertolkt. Voorts komen authentieke Engelse Christmas Carols aan bod zoals: ‘Christmastide, Whisper! and The Virgin Mary’ en tevens het nieuwe arrangement van Martin Mans: ‘Knielen.’ De toehoorder krijgt een afwisselend programma voorgeschoteld om ademloos naar te luisteren.

Details

Datum: zaterdag 9 december 2017

Locatie: Hervormde Kerk, Ring 2, Dirksland

Aanvang: 15.00 uur

Toegang: 17,50. Bij reservering en voorverkoop € 16,=. Kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Leden PCOB, KBO en ANBO € 13,= (op vertoon van pas)

Reserveren en online bestellen via martinmans.nl of t. 06-25391903

Voorverkoop tevens bij Boeken en Muziek Van der Boom, Voorstraat 41, Sommelsdijk.

Achtergrond Urker Mans Formatie

De Urker Mans Formatie is een hechte groep die een eigen stijl heeft ontwikkeld. De Urker zangers zijn opgegroeid met het Urker levenslied dat het vissersleven in al haar facetten bezingt. De formatie heeft tevens klassieke werken, gospels en populaire liederen in haar repertoire. Ioan Micu, één van de zangers, bespeelt bovendien een Taragot en een herdersfluit en Palle Fuhr Jørgensen een altviool. Martin Mans is de inspirator achter deze zanggroep. Hij kiest het repertoire en denkt de programma’s uit. Het kerstrepertoire is te vinden op de cd ‘VREDE’ en is verkrijgbaar op de concerten. Naast een kerst cd zijn meerdere titels uitgebracht zoals: ‘Morgen en Liefde’ en de bijzondere DVD ‘Geloof, hoop en liefde’.

Adventsconcert Urker Mans formatie in Dirksland Adventsconcert Urker Mans formatie in Dirksland