• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Open Dag bij Seniorenweb Middelharnis

Gepubliceerd: Vrijdag 10 november 2017 om 16:37

Open Dag bij Seniorenweb Middelharnis

Plaats: Middelharnis
Datum: Woensdag 15 november 2017 14:00 uur


Middelharnis - "Vanuit de nieuwe politiek van het bevorderen van zelfstandigheid en participatie, wordt er ook van senioren verwacht dat zij meer zelfredzaam zijn en betrokken zijn bij de samenleving. Daarom is het steeds meer vanzelfsprekend dat ook senioren over PC-vaardigheden beschikken voor bijvoorbeeld e-mailen, internetbankieren, sociale media en aangifte doen voor de belasting. Heeft u daarom behoefte aan meer kennis voor het gebruik van uw PC of laptop, of kent u mensen voor wie een cursus interessant is, dan geeft de Open Dag bij Seniorenweb een prima gelegenheid om u nader te informeren." Lees hieronder verder.

"De cursussen richten zich op beginners en gevorderden. Daarbij komen de meest elementaire zaken aan de orde. Gedurende negen wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur wordt ingegaan op het gebruik van Windows 10, Microsoft Office 2016 (programma Word), internet en e-mail. Ook internetbankieren komt uitgebreid aan de orde.

Door aanmelding voor de vervolgcursus, kan men zich verder verdiepen in het gebruik van de programma’s. Dan komen niet alleen PowerPoint en Picasa, een fotobewerkingsprogramma, aan de orde, maar ook Skype wordt behandeld voor het videobellen met bijvoorbeeld uw familie in het buitenland. De cursus staat op een USB-stick zodat u deze mee naar huis kan nemen om te oefenen. Beide cursussen wordt afgesloten met een certificaat.

De cursussen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers en zijn gericht op het bevorderen van de digitale zelfstandigheid van senioren en algemeen volwassenen. Is uw interesse gewekt? U bent van harte welkom!"

Praktische informatie:

"Stichting Seniorweb Middelharnis werkt onder de vlag van de landelijke vereniging Seniorweb. Woensdag 15 november a.s. houden we van 14.00 tot 17.00 uur een Open Dag betreffende ons aanbod, in het gebouw van de Rabobank. U kunt dan informatie krijgen over de mogelijkheden en u kunt zich dan tevens inschrijven voor de cursussen.

Bovendien krijgt elke bezoeker een gratis lidmaatschap van Seniorweb tot 2019. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen staat er een cursus Windows 10-basis en Windows 10-vervolg gepland. Beide cursussen zullen starten woensdag 3 januari 2018.

De kosten bedragen € 80,00. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals het gebruik van de laptop van Seniorweb, gebruik van USB-stick, koffie/thee, etc.

Alle reden om woensdag 15 november eens binnen te wippen bij de vestiging van de Rabobank aan de Rottenburgseweg 25 te Middelharnis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van Balen. Locatie Ambassadeur SeniorWeb Middelharnis. Email: mbalen2@gmail.com, tel. 06-20631663 en www.seniorweb-middelharnis.nl."

Door Leo Kloet, Seniorenweb Middelharnis.