• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Presentatieavond Frans Weller

Gepubliceerd: Maandag 06 november 2017 om 09:06

Presentatieavond Frans Weller

Plaats: Middelharnis
Datum: Donderdag 16 november 2017 20:00 uur


Nieuwe-Tonge/Kenia - Frans Weller uit Nieuwe-Tonge is al lang betrokken bij het werk onder jongeren in Afrika. Zo heeft hij onder andere via een schoolstage een aantal malen in Kenia gewerkt. En het is altijd zijn wens geweest om ‘voorgoed’ in Kenia te gaan werken. Het lijkt erop dat binnenkort zijn wens verwezenlijk gaat worden, want in januari hoopt hij te vertrekken en aan de slag te gaan in en bij de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Op donderdag 16 november 2017 verzorgt het thuisfrontteam van Frans een presentatieavond, waarbij iedereen van harte welkom is. Lees hieronder meer.

Als Frans zich eenmaal gesetteld heeft in Kenia is het de bedoeling dat hij twee dagen in de hoofdstad Nairobi gaat werken vijf dagen in het centrum op het platteland waaraan hij verbonden is. De organisatie waar hij mee gaat samenwerken wil straatjongens uit Nairobi toekomstperspectief bieden. Iets wat de meesten van hen in de stad niet hebben. Er is daar veel problematiek rondom drugs- en drankgebruik en het daarbij komende geweld. In samenspraak met ouders wordt geprobeerd om jongeren mee te krijgen naar het ongeveer 50 km buiten de stad gelegen centrum te brengen. De jongens leren daar op de boerderij – De Osiligifarm - een eigen bestaan op te bouwen. "De jongens wordt daar een vak geleerd, zodat ze een beter uitzicht voor de toekomst krijgen", verduidelijkt Frans.

In Nairobi leven veel jongens op de straat. Ze hebben nauwelijks een normaal gezinsleven, als gevolg van armoede en problemen binnen de gezinnen. "Van de jongeren is van 90 procent de vaders niet meer aanwezig. De moeders moeten dan wel aan de slag om geld te verdienen voor hun gezin. Het

Hoewel Frans Weller zich aansluit bij een grotere organisatie moet hij toch leven van giften. Het is daarom belangrijk dat hij als basis een vaste achterban heeft. Daarom is Stichting Hadassa Imani opgericht. Namens deze stichting gaat Frans zijn werk doen in Kenia. Frans en zijn thuisfrontteam is nu volop aan de slag om fondsen te werven voor zijn werk.

Presentatieavond

Op donderdag 16 november verzorgt het thuisfrontteam van Frans een presentatieavond in de Prins Maurits scholengemeenschap in Middelharnis. Belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond waar Frans zijn toekomstige werk zal gaan toelichten. De avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de zaal open. Naast de presentatie zullen er ook Afrikaanse drankjes en hapjes zijn.

Meer info is te vinden op fransinafrica.com.

Presentatieavond Frans Weller