• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Ready2Help zoekt vrijwilligers om politie te helpen op Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd: Dinsdag 03 oktober 2017 om 10:21

Ready2Help zoekt vrijwilligers om politie te helpen op Goeree-Overflakkee

Plaats: Middelharnis
Datum: Maandag 20 november 19:30 uur


Regio - Het Nederlandse Rode Kruis, team Ready2Help doet een oproep aan de bevolking van ons eiland. Er worden vrijwilligers gezocht om de politie op Goeree-Overflakkee te helpen bij het zoeken van vermiste inwoners. Bij urgente vermissingen wil de politie graag "Ready2Helpers" inzetten. Er worden verschillende opsporingsmethoden gebruikt, waaronder BurgerNet, politiehonden en -helikopters, maar in sommige gevallen is het zó urgent dat er snel en daadwerkelijk gezocht moet worden. Lees hieronder verder en reageer op de oproep.

Oproep nieuwe vrijwilligers Ready2Help

Beste aanstaande vrijwilliger,

Team Ready2Help wil graag je aandacht vragen voor een heel bijzondere oproep: De politie wordt met enige regelmaat geconfronteerd met vermiste personen. Daar zijn ze op voorbereid natuurlijk en de meeste vermissingen kunnen gelukkig snel opgelost worden. Er worden verschillende opsporingsmethoden gebruikt en ingezet, waaronder BurgerNet, politiehonden en -helikopters, maar in sommige gevallen is het zó urgent dat er snel en daadwerkelijk gezocht moet worden. Bij vermissingen van kleine kinderen bijvoorbeeld, of als er een acute bedreiging is voor iemands gezondheid. Deze zogenoemde 'urgente zoekacties’ komen maar een enkele keer per jaar voor, maar áls ze voorkomen vergt dat inzet van bijzonder veel menskracht en is snelle actie gewenst.

Het Rode Kruis helpt!

De politie op Goeree-Overflakkee vraagt de hulp van burgers bij het zoeken bij vermissingen, en heeft daarbij de samenwerking gezocht met het burgerhulp netwerk Ready2Help van het Rode Kruis. Als het gaat om een urgente vermissing kan de inzet van Ready2Helpers aanzienlijk bijdragen aan het snel en efficiënt verlopen van het zoekproces. Wil jij ons helpen zoeken bij urgente vermissingen bij jou in de buurt? Of wil je eerst meer weten over deze samenwerking van Ready2Help en de politie? Kom dan naar de instructiebijeenkomst. Tijdens deze avond krijg je alle informatie over de werkwijze bij een zoekactie van de politie en hoe jij als vrijwilliger de politie kan assisteren bij een urgente vermissing. Ken je mensen die mogelijk ook interesse hebben om mee te helpen zoeken als het nodig is? Neem ze mee naar de instructiebijeenkomst. Om mee te helpen zoeken is inschrijving in het oproepnetwerk Ready2Help wel nodig in verband met het oproepsysteem dat gebruikt wordt bij een inzet.

Instructiebijeenkomst

"Zoeken is niet moeilijk, maar op de juiste manier vinden wel! En we zijn natuurlijk niet allemaal rechercheurs." Vandaar dat de politie je graag op een instructie-avond de fijne kneepjes van het gecoördineerd en veilig zoeken wil onthullen. "Tijdens deze avond gaan we ook met een korte simulatie naar buiten om een zoekactie daadwerkelijk te oefenen. Van alle vrijwilligers die deze avond hebben bijgewoond stellen we een apart Ready2Help ‘zoek-team’ samen waar we een beroep op kunnen doen als het écht nodig is."

Aanmelden voor het zoek-team is vrijblijvend. Deelname aan een daadwerkelijke zoekactie is altijd onverwacht en dus geheel afhankelijk van jouw beschikbaarheid op dat moment. Zoeken doe je buiten, dus we rekenen er wel op dat je goed ter been bent en niet bang voor een frisse neus.

Aanmelden
De instructieavond vindt plaats op maandagavond 20 november 2017 van 19:30 tot 22:00 uur in Middelharnis. "We horen graag of je op deze avond aanwezig bent. Meld je aan door een mail te sturen naar dit adres: ready2help@redcross.nl en wij sturen je binnen enkele dagen een bevestiging met het adres van de bijeenkomst."

NB. Een identieke instructie avond vindt plaats op maandagavond 30 oktober in Dordrecht. Mocht die datum je beter uitkomen is het ook mogelijk de instructieavond in Dordrecht te volgen.

Alvast bedankt voor je reactie en hopelijk tot gauw in Middelharnis! Met vriendelijke groeten,

Het Nederlandse Rode Kruis, team Ready2Help.

Ready2Help zoekt vrijwilligers om politie te helpen op Goeree-Overflakkee