• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Expositie 'Één met de natuur’ door Marian Kortekaas

Gepubliceerd: Donderdag 14 september 2017 om 16:30

Expositie 'Één met de natuur’ door Marian Kortekaas

Plaats: Sommelsdijk
Data: Zondag 17 september 2017 11:00 uur
Zondag 24 september 2017 11:00 uur
Zondag 01 oktober 2017 11:00 uur
Zondag 22 oktober 2017 11:00 uur


Sommelsdijk - Er is weer een nieuwe expositie te zien in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk, deze duurt nog tot en met 1 november 2017. In deze expositie van Marian Kortekaas 'Één met de natuur’ komen de 4 jaargetijden bij elkaar en spelen naast kunst haar gedichten een aanvullend rol hierbij. Ook zal er keramiek te bezichtigen zijn van haar hand en eigen ontwerpen waarbij er o.a. urnen zijn tentoongesteld. U bent van harte na de kerkdiensten op zondag (vanaf 11:00 uur tot ongeveer 12:00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de familie Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10:00 - 12:00 uur. Lees hieronder meer.

Marian Kortekaas

De schilderes Marian Kortekaas is een opvallende kunstenares. De beeltenissen zijn oogstrelend. Een aantal van haar werken dat in de sfeervolle kerk te zien is, is verbonden aan het verschillende jaargetijden. Prachtige herfsttinten en warme zomer- en zachte lentekleuren symboliseren de natuur waarmee Marian verbonden is. Ook de winter is voelbaar bij het zien van haar aquarellen. Hoe kan het ook anders. Dagelijks geïnspireerd door haar directe omgeving weet zij het buitenleven tot uitdrukking te brengen.

Achter elk schilderij gaat een boeiend verhaal schuil en zij weet dat in haar gedichten te pakken. Marian heeft een band met al haar werken. Het zijn de verscholen details die haar schilderijen maken tot kunstwerken. Een combinatie van kleuren en technieken geeft een bijzondere uitstraling. Diepte en schaduwen zorgen ervoor dat de beeltenis sprankelend, bijna fluweelachtig is. Een bijzondere vermelding verdient haar recente schilderij in olieverf met olifanten waarin Marian Kortekaas verschillende technieken heeft toegepast.

Expositie 'Één met de natuur’ door Marian Kortekaas Expositie 'Één met de natuur’ door Marian Kortekaas