• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Orgelconcert Martin Mans Hervormde Kerk Dirksland

Gepubliceerd: Dinsdag 18 juli 2017 om 14:37

Orgelconcert Martin Mans Hervormde Kerk Dirksland

Plaats: Dirksland
Datum: Woensdag 16 augustus 2017 20:00 uur


Dirksland - Op woensdag 16 augustus 2017 geeft de bekende, op Goeree-Overflakkee geboren organist Martin Mans, een concert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Het concert maakt deel uit van een nieuwe serie ‘Orgel Anders in de Zomer’ waarin hij tien grote orgels bespeelt. Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en begeleidt in Dirksland nog regelmatig de zondagse diensten. Lees hieronder verder en voel je welkom!

Programma:

Het programma bevat improvisaties over geestelijke en klassieke thema’s en tevens een aantal bruisende toccata’s van componisten zoals: Widor en Boëllmann. Na de pauze speelt hij verzoeken. Het historische orgel van Hervormde Kerk brengt aangename klanken voort waarop de concertbezoeker zich kan laten meevoeren en een avond ontspannen kan genieten. Martin Mans heeft zijn muziek in vele uithoeken van de wereld gebracht en daarmee volgers verzameld die hij onder andere via social media voorziet van informatie. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Praktische informatie:

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Hervormde Kerk, Ring, Dirksland

Toegang: €10,00 (Online en bij reservering €9,00, leden PCOB, KBO en ANBO: €8,00/ kinderen t/m 11 jaar €5,00).

Reserveren kan via de website martinmans.nl of via tel. 06-25391903. Ook kaartverkoop aan de kerk.

Martin Mans (1965):

Onlangs vierde Martin dat hij 40-jaar organist is. Als jongen van 12 jaar kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling in Melissant op Goeree Overflakkee. Later heeft hij buitenlandse tournees gemaakt naar landen binnen en buiten Europa. In Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Israël, Frankrijk en West-Australië heeft hij veel inspiratie opgedaan. Martin is van jongs af aan bezig geweest zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft met zijn composities velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière. De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

Orgelconcert Martin Mans Hervormde Kerk Dirksland Orgelconcert Martin Mans Hervormde Kerk Dirksland