• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Peuterochtenden in bieb Middelharnis, Oude-Tonge en Ouddorp

Gepubliceerd: Vrijdag 16 juni 2017 om 15:38

Peuterochtenden in bieb Middelharnis, Oude-Tonge en Ouddorp

Plaats: meerdere dorpen
Data: Woensdag 28 juni 09:30 uur
Woensdag 05 juli 09:30 uur


Regio - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers, in drie dorpen op Goeree-Overflakkee. De eerstvolgende peuterochtenden vinden plaats op woensdag 21 juni in bibliotheekvestiging Ouddorp en Middelharnis (woensdag 28 juni) en op 5 juli in bibliotheekvestiging Oude-Tonge van 09:30 uur tot 11:00 uur. Tijdens deze peuterochtenden staat voorleesplezier centraal. Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom! De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren (hieronder) aanmelden.

Een kwartiertje voorlezen per dag vergroot de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar. Zo legt u een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière van uw kind. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!

Tijdens de komende peuterochtenden wordt er voorgelezen uit het prentenboek" “De kleine, blauwe truck” van Alice Schertle: "Kleine blauwe truck gaat een eindje rijden. Een padje rijdt mee op zijn dak en alle dieren langs de kant van de weg groeten de truck vervolgens met hun eigen stemgeluid. Als opeens een grote gele truck langs raast, moet blauwe truck snel aan de kant. Maar als de gele truck door de regen en de modder met zijn wielen vast komt te zitten, heeft hij dringend hulp nodig. De dieren reageren echter niet op het hulpgeroep van die onaardige zwaargewicht, maar kleine blauwe truck komt hem wel te hulp. Toch kan ook hij het niet alleen."

"We beginnen de ochtend met het interactief voorlezen van het verhaal. Daarna wordt er over het boek nagepraat, wordt er gezongen en gedanst en is er tijd voor koffie, limonade en wat lekkers. En als afsluiting knutselen we iets leuks naar aanleiding van dit spannende verhaal!"

Aanmelden

telefonisch, aan de balie van uw bibliotheekvestiging of via de website leerenbeleef.nl. Vol=vol!

Adresgegevens

Bibliotheekvestiging Middelharnis, Kerkepad 11 te Middelharnis,

Bibliotheekvestiging Ouddorp, Raadhuisstraat 4 te Ouddorp en

Bibliotheekvestiging Oude-Tonge, ’t Getij 3 te Oude-Tonge