• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Derde Literair Café van 2017 in Sommelsdijk

Gepubliceerd: Dinsdag 06 juni 2017 om 15:33

Derde Literair Café van 2017 in Sommelsdijk

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Zaterdag 01 juli 14:00 uur


Sommelsdijk - Zaterdag 1 juli nodigen de Reizende Dichters, iedereen uit voor een Literair Café in wijkgebouw 'De Zwaluw' te Sommelsdijk. Dit keer staat het Literaire Café volledig in het teken van de voormalige leden van vereniging 'Polder Poëzie Brielle'. Gedurende de twintig jaar sinds de oprichting van deze vereniging is door Polder Poëzie aan diverse jonge en/of onontdekte dichters een podium geboden. In 2016 is besloten om te stoppen vanwege overlijden van enkele leden en de hoge leeftijd van de overgebleven dichters. Graag stelt de organisatie deze dichters aan u voor, lees hieronder verder.

Lily Touwen. Ontdekte op haar vijftigste haar dichtader maar deed er niet zo veel mee, tot zij lid werd van “Rotonde” en “huiswerk” van haar werd verwacht. Ze schrijft ook verhalen en doet ‘Indische sketches’. Ze stond op vele podia en won diverse prijzen: haar laatste was de tweede prijs ´Concept 2005´ in Ichtegem, België.

Lydia van Staveren. Zwierf als kind na de oorlog langs de restanten van de Atlantikwall bij de gladiolenvelden op de geestgrond van Noord-Holland.
Zij was altijd op zoek naar iets spannends in de duinen. Nu verwerkt zij haar zoektochten en ervaringen en haar (gedachte-) vondsten uit die tijd in veel van haar gedichten.
Anneke Barendregt. Hoewel zij al jaren gedichten schrijft is zij er, door bij toeval in contact te komen met Polder Poëzie, mee in de openbaarheid gekomen. Zij ervaart de gedichten in de eerste plaats als een cadeautje voor haarzelf. Dat zij daarmee nu ook anderen een plezier doet is een leuke bijkomstigheid.

Corry van der Linden. Schrijft al heel lang gedichten en verhalen over de natuur en haar geboorteplaats, want “daar raakt ze niet op uitgekeken. In 1980 kwam haar dichtbundel “In mijn hart” uit en in 2004 het boekje “Winkeltjes en andere Brielse zaken” met herinneringen en verhalen uit haar jeugd.

John Muller. Studeerde Literatuur en Letterkunde aan de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs in Paramaribo. Gedichten van hem verschenen in de literaire bijlage van het ochtendblad De Ware Tijd in Suriname en in het jaarschrift FRI in Amsterdam, waarvan hij een van de hoofdredacteuren was.

Albert Prins. Schrijft gedichten sinds zijn middelbare schooltijd op het Revius College in Deventer, waar hij bekend was als de ‘Bredero van Revius’. Hij schrijft gedichten in diverse vormen en stijlen, in een hedendaags taalgebruik met soms archaïsche trekjes.

Informatie

Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Grades of Colour. Jazz, pop, rock, blues, country en soulcovers in een 'Grades of Colour'-jasje. Gastheer is Herman Maas en Tannie van Eck zal als sneldichter de middag samenvatten. Het Literaire Café vindt plaats op 1 juli in wijkgebouw de Zwaluw in het Appartementencomplex “Den Hoogen Caemer” in Sommelsdijk. Inloop 13.30 uur en opening 14.00 uur en slot 16.00 uur. Adres: Sperwer 55 Sommelsdijk.

Derde Literair Café van 2017 in Sommelsdijk