• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Op zoek naar De Grote Vijf

Gepubliceerd: Maandag 07 oktober 2019 om 03:20

Op zoek naar De Grote Vijf

Plaats: Melissant
Data: Woensdag 10 juli 11:00 uur
Zaterdag 13 juli 11:00 uur
Woensdag 21 augustus 11:00 uur
Zaterdag 19 oktober 11:00 uur


Op zoek naar De Grote Vijf op de Slikken van Flakkee/Grevelingen; speuren naar zeehonden in het Grevelingenmeer en naar reeën op de Slikken van Flakkee. Een avontuur voor het hele gezin! In het Grevelingenmeer zitten niet alleen zeehonden, maar zwemmen ook reeën naar de eilanden en zit er een vaste populatie op de Slikken van Flakkee.

Je excursie start op de Slikken van Flakkee. Je stapt met de boswachter op een stoere excursiewagen op zoek naar reeën. Op de savanne achtige vlakte laten ze zich goed zien, net als de oerossen en wilde paarden.

Dan houden we pauze aan de Grevelingen en is het tijd voor een stevige lunch.

Na de lunch zet de boswachter je bij de boot af en vaar je over de Grevelingen op zoek naar zeehonden. Hoewel de Grevelingen een groot afgesloten meer is, staat het 24 uur per dag in verbinding met de Noordzee. De vissen zwemmen in en uit en de zeehonden weten dat. Genoeg te eten dus. Met een goed gevulde maag luieren op de stortstenen dammen. Hier worden zelfs de pups geboren. Nieuwsgierig van aard laten ze zich graag zien, maar ja waar zitten ze?. Start: Parkeerplaats Slikken-midden, Bieningenweg/ Halsdijk Melissant.

Duur: ongeveer 4 uur.
Prijs: Volwassenen € 45,00 p.p. Kinderen € 37,50 p.p.

Meer informatie en te boeken via: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/grevelingen of aan de balie in het VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee

Op zoek naar De Grote Vijf