• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

AFGELAST: Grote Vijf Grevelingen

Gepubliceerd: Vandaag om 03:20

AFGELAST: Grote Vijf Grevelingen

Plaats: niet op G-O
Datum: Woensdag 21 oktober 11:00 uur


Speuren naar zeehonden in het Grevelingenmeer en naar reeën op de Slikken van Flakkee. Deelname vanaf 6 jaar. Kosten € 49,50 (vw) en € 39,50 (kind), incl. lunch. Vooraf aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee. In het Grevelingenmeer zitten niet alleen zeehonden, maar zwemmen ook reeën naar de eilanden en zit er een vaste populatie op de Slikken van Flakkee.

Hoewel de Grevelingen een groot afgesloten meer is, staat het 24 uur per dag in verbinding met de Noordzee. De vissen zwemmen in en uit en de zeehonden weten dat. Genoeg te eten dus. Met een goed gevulde maag luieren op de stortstenen dammen.  Hier worden zelfs de pups geboren. Nieuwsgierig van aard laten ze zich graag zien, maar ja waar zitten ze? De schipper van Staatsbosbeheer gaat samen met jou naar ze op zoek.

Daarna zet de schipper je af op de Slikken van Flakkee voor een stevige lunch.  Dan stap je met de boswachter op een stoere excursiewagen op zoek naar reeën! Op de savanne achtige vlakte laten ze zich goed zien, net als de oerossen en wilde paarden.

Na een tocht over de Slikken zet de boswachter  je weer af bij de boot en vaar je terug. Let je onderweg wel op of je nog zeehonden ziet?

AFGELAST: Grote Vijf Grevelingen