• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Veel belangstelling op presentatieavond Omloop Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd: Donderdag 16 maart 2017 om 09:25

Veel belangstelling op presentatieavond Omloop Goeree-Overflakkee

Plaats: meerdere dorpen
Datum: Vrijdag 18 augustus 2017 16:00 uur t/m Zaterdag 19-08 19:00 uur


Goeree-Overflakkee - De organisatie van De Omloop mag zich weer verheugen op een toenemende belangstelling voor dit jaarlijks wandelevenement. Dit was de uitkomst van de gehouden presentatieavond op 14 maart bij TBP in Dirksland. De organisatie probeert zoveel mogelijk mensen bij De Omloop te betrekken. Allereerst natuurlijk de lopers; zonder lopers geen Omloop. De route is ongeveer gelijk aan vorig jaar. Nieuw is in 2017 dat de 110km en de 80km allebei om 19:00 uur starten op 18 augustus vanaf het Diekhuusplein in Middelharnis. Er is ook een nieuwe afstand bij gekomen van 20km, dit op verzoek van bewoners uit Goedereede. Zij gaan de uitdaging aan om met minimaal 100 personen de 20km vanaf 19:00 uur te lopen naar Goedereede om daarna in Goedereede een feestje te bouwen. Uiteraard is iedereen welkom om deze afstand mee te lopen. Lees hieronder verder.

Kilometers

De organisatie heeft Voor De Omloop, die gehouden zal worden op 18 en 19 augustus 2017, de volgende afstanden op de planning staan: 110km, 80 km, 55km, 30km, 20km (Goedereede), 15km en voor de kinderen de 15km en 5km. Voor de "scootmobielers" staat de 15km en de estafette in de agenda.

Het goede doel

Ook in 2017 kunnen alle lopers van De Omloop zich inzetten voor het goede doel! "Dit jaar lopen we voor kinderen met levensbedreigende hartritmestoornissen. We doen dit in samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ook via je eigen sponsorpagina (die je krijgt als je inschrijft voor de Omloop) kun je hieraan meedoen. We hebben uiteraard ook nog de "oude" sponsorformulieren die via het secretariaat verkrijgbaar zijn." Willem-Jan Kom, de voorzitter van De omloop, presenteerde een heel nieuw sponsorplan waarbij het nu mogelijk wordt om posten te sponsoren De bedragen zijn kleiner geworden, zodat het voor meer partijen mogelijk wordt om mee te doen. Het nieuwe sponsorplan staat ook op de nieuwe website van De Omloop: www.dewandeltocht.nl.

Iedereen kan meedoen

Om onderweg de wat meer levendigheid te krijgen staat de afspraak met de buurt- en Oranjeverenigingen uit de diverse dorpen, om allerlei activiteiten organiseren. "Ook met de scholen gaan we een apart project starten om de kinderen erbij te betrekken."

De organisatie is verheugd mee te kunnen delen dat, om het een evenement op en voor het Eiland te maken, er steeds meer partijen bij betrokken worden. "We hebben veel mensen nodig: sponsoren, vrijwilligers (in de breedste zin van het woord), buurt- , sport- en Oranjeverenigingen, mensen voor de EHBO, enz. enz... Iedereen kan meedoen: Ga deze uitdaging aan!"