• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Boerenlanddag Ouddorp

Gepubliceerd: Maandag 07 oktober 2019 om 03:20

Boerenlanddag Ouddorp

Plaats: Ouddorp
Datum: Zaterdag 07 september 10:00 uur


10.00-16.00 uur Boerenlanddag in het centrum van Ouddorp. Een agrarisch getinte markt met demonstraties, oude tractoren, zomerbloemen, sierfruit en nog veel meer! Org. St. Kop van Goeree-Overflakkee. Op zaterdag 7 september zal in het centrum van Ouddorp voor de 21e keer een Boerenlanddag worden gehouden. Op vrijdag 6 september is er weer een gezellig Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden.

De 21e Ouddorpse Boerenlanddag op zaterdag 7 september staat geheel in het teken van de agrarische sector. Naast diverse kramen met agrarische producten zoals aardappelen, sjalotten, kalebassen, bloemen, kaas (uiteraard ook de prijzenwinnende!), etc. zijn er ook vele andere kramen te zien met artikelen verwant aan de landbouwsector.

Op de ring zelf zullen ook authentieke tractoren worden opgesteld; zij “spelen” deze dag natuurlijk de hoofdrol!

De officiële opening zal worden verricht door mevrouw Ada Grootenboer- Dubbelman, burgemeester onze mooie gemeente om 10.15 uur (op het pleintje voor het Ouddorpse Raad- en Polderhuis). Het openingsstuk staat natuurlijk weer de gehele dag “te schitteren” en klaar om foto’s van te maken.

Rondom de markt, voorzien van een diversiteit aan producten, worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals excursies waarbij u op een platte wagen langs diverse landerijen wordt gereden en ook langs molen “de Zwaan”.

Wat je niet mag missen, zijn de demonstraties dorsen en hoefijzers smeden (Belgische smid). Voor de kinderen zijn er ponyritjes en op diverse plaatsen zijn lieve dieren te zien (o.a. van Kleindierenver. “Nut en Genoegen”). In de Hofdijksweg zal een parcours zijn uitgezet waar kinderen prachtige traptrekkers kunnen uitproberen. En deze traptrekkers zijn te winnen!  Vanaf dinsdag 3 september, wordt er een rebus-etalagewedstrijd georganiseerd (bij diverse winkeliers hangen vanaf dan “letters” in de etalage!). De oplossing kan op 7 sept. worden ingeleverd bij de VVV-infokraam voor het raad- en polderhuis. ’s Middags worden de traptrekkers dan verloot onder de goede inzenders. op de Heel bijzonder is de “Sledge Hammer”-Tractor Pulling Trekker die tentoongesteld wordt.

Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden op vrijdag 6 september
Op vrijdag 6 september wordt op het erf van de fam. Voogd aan het Smalle Einde 1, wederom een Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden georganiseerd. Aanvang is 19.00 uur en de toegang en deelname zijn gratis. Dit “Boerenbal” mag je echt niet missen!

Boerenlanddag Ouddorp