Fietsclub Toerclub Ouddorp presenteert een nieuwe mountainbikeroute in Ouddorp, zij beheren het parcours. De route heeft een lengte van 4,7 km en is gemarkeerd met houten palen met daarop witte bordjes. De startlocatie is op een parkeerplaats bij de Brouwersdam (zie route naar startlocatie hieronder). Op de Brouwerdam kunnen allerlei buitenactiviteiten gedaan kunnen worden. Zoals windsurfen, kitesurfen, blokarten, vliegeren, wandklimmen, tokkelen, kanoen, etc.

Startlocatie

Lees de volgende omschrijving om bij de startlocatie te komen; Op de Brouwersdam neem je de afslag Port Zelande. Na een bocht naar rechts en links op dezelfde weg rijd je over een spoorlijn. Na deze spoorlijn neem je de eerste afslag naar rechts. Er staat een groot bord met daarop surfcentrum. Deze weg leidt naar meerdere parkeerplaatsen. Neem de meest linkse parkeerplaats. Daar zie je de borden van met MTB parcours al en kun je starten.

Route

De route is in detail te vinden op: http://www.mtbroutes.nl/route/807/Ouddorp

Aard van de route: Het parcours ligt aan de Brouwersdam bij Port Zelande. Voor zowel beginners als voor gevorderden is de MTB route een mooie uitdaging. Want naast een spannende rit door het bos en het struweel is er ook het nodige klimwerk in de duinen. Tussendoor rijd je via grasvelden, langs het water met mooie vergezichten. Het parcours ligt midden in de natuur. Het MTB parcours is 4,7 kilometer lang. Maar door de afwisselingen en hindernissen lijkt het langer.

GPS track: Er is een GPS-track bestand beschikbaar. Klik HIER om het bestand te downloaden. De startcoordinaten zijn: N 51.45.305 / E 3.51.1850.

Fietsclub Toerclub Ouddorp

Toerclub Ouddorp verzorgt wekelijks op woensdagavond een training. De start is om 19:00 bij Dorpstienden in Ouddorp. Ook in de weekend wordt er getraind maar (nog) niet op vaste tijden. Ieder jaar in januari wordt er een officiële wedstrijd gereden die meetelt voor de Zeeuwse competitie.

Meer informatie

Website: www.facebook.com/toerclubouddorp

Email: secretaris@toerclubouddorp.nl