Ouddorp-Brouwersdam - Zaterdag 22 oktober 2011 vond de tweede editie van de vernieuwde Dutch Rafting Cup plaats. Het grote deelnemersveld (27 teams) en de vele belangstellenden die op het evenement afkwamen beleefden een dag vol zon, sport en ontspanning. De ingrediënten voor een onvergetelijke dag.

 

Beachclub 't Gorsje aan de Brouwersdam was deze zaterdag het toneel van de tweede vernieuwde editie van de Dutch Rafting Cup. Vanwege de vroege start van de dag was het even doorbijten voor de deelnemers. Na de captainsbriefing werden de deelnemers onderworpen aan het eerste deel van de wedstrijd. 

Teamwork, conditie, kracht en souplesse waren vereist voor het neerzetten van een goed resultaat. Tijdens sprintsessies tussen zes teams waarin onderscheid werd gemaakt tussen recreatieve en professionele teams konden de eerste punten verdiend worden. Na de ochtendsessie stond er een stevige lunch klaar en konden de deelnemers op krachten komen voor het tweede deel, een ware uitputtingsslag; de endurance race met een afstand van vijf kilometer. Zevenentwintig boten startten tegelijkertijd, een spectaculair gezicht voor de vele belangstellingden op het strand. Na circa drie kwartier kwamen de eerste twee professionele teams in fotofinish aan op het strand. Een uur later arriveerde het laatste team bij de finish onder luid applaus. 

In het algemeen klassement mocht Rocks 'n Rivers zich als winnaar kronen. Het sterk presterende damesteam Raftteam Zwolle werd eerste in het damesklassement. In het VeBON klassement werd Rock's 'n Rivers wederom eerste. Onder het genot van een barbecue en muziek van onder andere de STEREO DIVAS & Anastasija werd de dag afgesloten in Beachclub 't Gorsje, lang nadat de zon reeds onder was gegaan.

De organisatie bedankt alle deelnemende teams voor hun deelname en enthousiasme. Zij hopen iedereen volgend jaar wederom te mogen verwelkomen.

 

Daarnaast bedanken zij alle sponsoren die deze dag mede mogelijk gemaakt hebben.