Zaterdag 13 augustus 2011 heeft Hondenschool Flakkee haar jachthonden cursus afgesloten met een onderlinge wedstrijd.

Er werd gestreden in 2 klassen, gevorderden en beginnersklasse. De proeven van bekwaamheid werden op verschillende locaties uitgevoerd op Flakkee.

Op de akker, in het bos en in en aan het water. Bij de oefening verloren zoeken over diep water moesten de honden en 20 meter breed water overzwemmen en op bevel een verloren apport opzoeken. Deze was vakkundig verstopt achter een pol gras. Ook de locatie in het  bos waar een apport verstopt was, was een opgave waarbij de hond zijn intelligentie moest gebruiken en met zijn goed ontwikkelde neus de opdracht moest  vervullen door het apport te vinden en zo snel mogelijk af te geven bij zijn voorjager. Dit waren slechts 2 van de 8 oefeningen.

De jachthonden-africhting is ontstaan om aan de behoefte van gebruikshonden in de praktijk te voldoen. Echter veel mensen die actiever met hun hond bezig willen zijn, kiezen voor deze vorm van training.

Er worden vele wedstrijden georganiseerd voor verschillende niveaus in de regio, waar u dan aan mee kan doen. Het niveau waar u aan meedoet is afhankelijk van de vorderingen die u maakt met uw hond.

Ook doen de betere hondenfokkers mee aan deze vorm van hondensport, om de jachthonden werkeigenschappen van hun ras te behouden. Door alleen met de beste honden die in de jachttraining goed presteren verder te gaan. Immers het karakter van de hond word mede bepaald door de werkeigenschappen van de hond.

Voor de onderlinge wedstrijd van Hondenschool Flakkee mocht Judith Aalders de wisselbeker mee naar huis nemen samen met haar Labrador Finch Rose Creekwater.