Goeree-Overflakkee - Budokai Senshi heeft in zijn 15 jarig bestaan al veel toernooien georganiseerd, zowel nationaal als internationaal. Sinds een aantal jaren is dit omgezet in het succes concept de Yujin Cup. Yujin staat voor vriend en dit heeft in de week van de respect nog meer waarde. Want alhoewel het Kyokushinkai Karate enorm groeiende is merk je dat onderlinge verhoudingen niet altijd optimaal zijn. Lees een verslag door Budokai Senshi >>

Op dit toernooi worden de scholen uitgenodigd die daarin de uitzondering zijn. Zij organiseren open toernooien en/of activiteiten of zijn directe vrienden van onze vereniging. Uiteindelijk kregen ruim 50 scholen een uitnodiging maar konden er door de populariteit van het toernooi 28 scholen deelnemen. Dit waren scholen uit Nederland en België en gezamenlijk zorgde zij voor een fantastische sfeer en een positieve vorm van concurrentie. Ook Budokai Senshi nam deel met maar liefst 26 deelnemers en behaalde hier uitstekende resultaten.

De dag startte met kata (stijlvorm), in diverse poules gebaseerd op ervaring, graad en leeftijd gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan. Het niveau was in de algemene zin hoog met o.a. deelname van de nationale selectie van de IFK-NKA maar de leden van Budokai Senshi lieten zien dat zij hele mooie stappen hebben gemaakt onder de coaches Joost van’t Veld en Linda Kievit. Melanie, Ivar en Thijs behaalde hierbij een 3e plek. Livia, Riley, Mikhaila, Krijn en Angelique een 2e plek en Denny, Daan, Mikhaila, Maud, Vera, Kimberley, Klazina en Marielle de 1ste plaats. Allemaal hebben ze de beste versie van zichzelf laten zien; bijzondere verhalen hierbij waren die van Maud die bij een gelijke stand een extra kata moest lopen en zo 1ste wist te worden, Klazina die in een hele zware poule de 1ste plek wist te behalen en Marielle die ondanks een schouderblessure toch wist te overtuigen met haar kata en alle vlaggen mee kreeg in haar poule.

Bij de kumite (vechtvorm) was het ook dit jaar weer zeer spectaculair. Alle poules waren zeer aan elkaar gewaagd en dit leverde een sportieve strijd op. Onze beginnende vechters lieten mooie stappen zien maar konden niet alle partijen in winst omzetten. Onze gevorderde vechters lieten zien waar wij allemaal hard aan gewerkt hebben de afgelopen jaren en wonnen al hun gevechten overtuigend. Dit leverde uiteindelijk de volgende resultaten op: Gyan en Jack wonnen beide de 3e plek. Carsten, Emmalie, Daan en Sem de 2e plek. Zoe, Hidde, Thijs, Ivar, Vince, Dean, Tessel, Angelique en Chris behaalde de 1ste plek. Bijzondere verhalen hierbij waren: Dean die in slechts 15 sec 2 partijen wist te winnen, Tessel die in een poule van deelnemers met meer ervaring overtuigend de winst wist te pakken en Chris van Helden die zijn partij met een spectaculaire knockout wist te beslissen.

Aan het einde van de dag waren er ook onze speciale prijzen: Seth van der Velde van Dojo Hokori Meiyo kreeg de prijs voor de beste kata. Rico Scheffers van Kazoku dojo kreeg de prijs voor de beste scheidsrechter. Karateschool Muchin van Shihan Henk Gerhards werd benoemd tot sportiefste dojo, Jayden Kroonen van Budokai Vleesenbeek won de Jack van Gils stijlprijs en onze eigen Angelique de Heer de Fred Gotzenberger Sr Spirit prijs.

We kunnen weer terug kijken op een super toernooi met mooie resultaten en een sportieve sfeer. Dank gaat uit naar onze lot verkopers en bedrijven van de grote clubactie. Kyokushin Worldshop voor de sponsoring van de speciale sportprijzen. Sportzz Massage voor hun aanwezigheid en de vechters te voorzien van een goede ontspannen voorbereiding en natuurlijk vrijwilligers, scheidsrechters, vechters, coaches en support. Ook volgend jaar zullen we weer een Yujin cup organiseren namelijk op 9 november 2024.

Heeft u ook interesse in Kyokushinkai Karate of 1 van de andere sporten zoals Kickboksen, Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Kettlebell of Circuittraining? Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres. We hebben mogelijkheden voor iedereen vanaf 2 jaar met of zonder ervaring. De eerste 2 proeflessen zijn gratis. Meer info kunt u vinden op www.budokai-senshi.com en vragen kunnen gesteld worden via budokai-senshi@outlook.com