Middelharnis - Zaterdag 27 mei 2023 stond voor De Jonge Spartaan de opnieuw geprogrammeerde thuiswedstrijd tegen RKSV Halsteren op de agenda. "Op 22 april 2023 werd op Spartacus met 0-1 verloren van deze tegenstander. Uitgerekend de niet speelgerechtigde Merlijn Roels produceerde de winnende treffer. Bij winst van de thuisclub konden er dinsdag 30 mei nog drie teams kampioen worden in de 3e klasse B van Zuid 1. Daarbij is De Jonge Spartaan wel afhankelijk van puntenverlies van VV prinsenland in hun thuiswedstrijd tegen SKNWK en moet het zelf van lijstaanvoerder MOC’17 winnen..." Lees meer >>

1e helft

In de 4e minuut schoot Chris Hoogzand de bal te zacht in en deze was eenvoudig een prooi voor keeper Dave Vroon. Een schot van de hardwerkende Wesley van Zon ging ruim naast. Een prima voorzet vanaf rechts van Gerben van der Weele werd van dichtbij door Wiljan Driece in het dak van het doel geschoten en zo kwam de thuisclub al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In minuut 20 profiteerde Halsteren van halfslachtig verdedigen en van dichtbij bracht Jess Ernest de 1-1 op het scorebord. Johan kroon had vervolgens een antwoord op een kopbal van Max Heijnen. Chris Hoogzand werd gestuit door de uit zijn doel komende Dave Vroon.

Na een schot van Michael Sloof op de lat was het opnieuw Wiljan Driece die De Jonge Spartaan op voorsprong bracht. Net binnen het halve uur had Lars Schriek de mogelijkheid de marge te verruimen. Zijn schot ging echter voorlangs. Bij een schot op de lat van Thom Luyks kwam de thuisclub met de schrik vrij. Keeper Johan kroon keerde een schot en later ook een kopbal van Max Heijen. In de slotminuut van het eerste bedrijf waren liefst vijf spelers van Halsteren nodig om de op snelheid liggende Chris Hoogzand af te stoppen.

2e helft

Net na rust verdween een schot van Chris Hoogzand in het zijnet en zag Michael Sloof zijn poging naast gaan. Wesley van Zon claimde in minuut 52 een strafschop na een duel met Gerben van der Weele. De goed leidende arbiter Bert Aartsen zag daar echter geen overtreding in. Uit een vrije trap van Noël van Kaam kopte Wesley van Zon de bal richting doel. Ook nu was Johan Kroon weer attent. Juul Peeman blokt een poging van Steven van der Spek. Na ruim een uur kwam de Spartaanse keeper prima uit zijn doel om een gevaarlijke aanval via Thom Luyks onschadelijk te maken. Tim Driece kwam in het veld voor Lars Schriek Een doelpoging van afstand van Michael Sloof was te gehaast.

Op aangeven van Wiljan Driece tekende topscorer Chris Hoogzand voor zijn 18e seizoenstreffer en dat bracht de stand op 3-1. Koen Vervloed en Boy Hoogmoed vervingen in minuut 68 Michael Sloof en Wiljan Driece. Net koud in het veld soleerde Boy Hoogmoed schitterend door de Brabantse defensie en zo werd het 4-1. In een poging een schot te blokken raakte Juul Peeman de bal met de arm. Wesley van Zon tekende vanaf de strafschopstip voor 4-2. Johan Kroon had antwoorden op pogingen van Sven Oerlemans en Wesley van Zon en liet hiermee opnieuw zien dat hij in een goede vorm verkeert.

In de slotfase viel Juul Peeman uit, Pepijn van der Wulp kwam voor hem in het veld en Norman Leune verving de moegestreden Chris Hoogzand. Uit een moeilijke hoek schoot Boy Hoogmoed de bal snoeihard in de verre hoek en hij tekende met de 5-2 al weer voor zijn 14e competitietreffer van het seizoen. Noel van Kaam schoot een vrije trap hoog over het Spartaanse doel en in de slotseconden keerde Johan Kroon nog een schot van invaller Ayoub El Barmaki.

Met de zege op RKSV Halsteren blijft De Jonge Spartaan nog een flinke rol spelen in de titelstrijd in 3B. Bij een zege op MOC 17 dinsdagavond 30 mei is de 2e plaats in de eindrangschikking zeker. Mocht VV Prinsenland Dinsdag niet winnen van SKNWK dan is De Jonge Spartaan bij eventuele winst op MOC’17 zelfs kampioen. Bij een gelijkspel wint De Jonge Spartaan de 2e periode. Het duel tussen De Jonge Spartaan en MOC’17 staat dinsdagavond 30 mei onder leiding van Adrie Schot. De aanvang is 20.00 uur op een ongetwijfeld sfeervol en drukbezocht Spartacus.

Scoreverloop:

15e 1-0 Wiljan Driece

20e 1-1 Ernest Jess

25e 2-1 Wiljan Driece

67e 3-1 Chris Hoogzand

69e 4-1 Boy Hoogmoed

74e 4-2 Wesley van Zon

81e 5-2 Boy Hoogmoed

Toeschouwers: 211

Scheidsrechter Bert Aartsen gaf geel aan Juul Peeman en Gerben Prins van De Jonge Spartaan en aan Thom Luyks en Sven Oerlemans van Halsteren.

Opstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Gerben van der Weele, Donny Klem, Juul Peeman (79e Pepijn van der Wulp) , Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Gerben Prins, Wiljan Driece (68e Koen Vervloed), Chris Hoogzand (79e Norman Leune), Michael Sloof (68e Boy Hoogmoed) en Lars Schriek (60e Tim Driece).