31 mei 2023, Oude-Tonge - Afgelopen donderdagavond speelde DS1 gelijk tegen Storks (14-14). De pupillen wonnen hun 3e wedstrijd op rij met 5-11 en stijgen hierdoor naar de 2e plaats in de competitie. "Donderdagavond 25 mei speelde DS1 in het verre Den Haag tegen de Storks.Door wat file onderweg, duurde de warming-up welgeteld 10 minuten...." Lees meer >>

Vervolg

De wedstrijd had een fantastisch begin (0-11 voor na de 1e inning), maar een dramatisch einde. Oftewel een eindstand van 14-14. Gelukkig wisten de dames een verlies te voorkomen door een mooie laatste nul te maken met een insluitactie 2-5.

Op zaterdagochtend 27 mei reisden we met de pupillen af naar de Stags in Etten-Leur.
Jorith en Finn komen al snel tot scoren van de eerste punten. Jesse slaat met een fraaie 3-honkslag Dennis binnen. Het is vervolgens Simon die met zijn slagbeurt zorgt dat Jesse en Selena binnen kunnen komen en we met 5 punten moeten wisselen.
Een strakke veldactie tussen pitcher Dennis en eerste honkman Simon zorgt ervoor dat de eerst nul gemaakt wordt. De opvolgende nullen volgen vrij snel en de Stags komen in de 1e inning niet tot scoren.

Stijn opent de 2e inning en weet het 1e honk te bereiken. Vervolgens steelt hij behendig naar 2 en 3. Het is Vinny die Stijn door zijn hoge, verre bal binnen weet te slaan. Jorith is inmiddels opgewarmd en slaat er voor de verandering maar weer eens een homerun uit. Ruben slaat een paar foutballen, maar weet zijn slagbeurt helaas niet te benutten.
Stags is de 2e inning sterker, waardoor de Islanders harder aan de bak moeten. Het lukt ze iedere keer net niet om een nul te maken en de Stags weten hierdoor keurig een paar punten te scoren.

De 3e inning is in aanvang een zwakke slagbeurt. Gelukkig weten Simon en Stijn beide een punt binnen te lopen. Met Vinny op het 3e en Jorith op het 2e honk staat Finn aan slag. Met een krachtige swing raakt hij coach Peter, maar beide honklopers weten dit ongelukkige moment in hun voordeel te keren en bereiken de thuisplaat.Met een pitcher/catcher wissel vinden we Finn op de pitcher heuvel en Jorith achter de plaat. Al vrij snel staat de tegenpartij op twee nullen. Ruben weet handig de laatste nul te maken, door de honkloper uit te tikken.

Eindstand 5 - 11Beste slagmannen: Jorith, Dennis, Simon, Stijn en Vinny (1.000).