Middelharnis - Zaterdag 20 mei 2023 stond voor De Jonge Spartaan in het Zeeuwse Nieuwerkerk al weer de laatste uitwedstrijd van het seizoen op de agenda. "Tegenstander deze dag was het al gedegradeerde Sport Kombinatie NieuWerKerk, dat de voorafgaande week met 2-3 won bij hekkensluiter ZSC’62 in Scharendijke..." Lees verder in onderstaand verslag van de 20 mei gespeelde wedstrijd tussen de teams van SKNWK en De Jonge Spartaan >>

Vervolg

De Jonge Spartaan is met MOC’17, VV Prinsenland en DVV’09 in een felle strijd verwikkeld om eventuele promotie. Afgelopen week werd bekend dat wegens het opstellen van een niet speelgerechtigde speler bij RKSV Halsteren het duel DJS – VV Halsteren over moet worden gespeeld. Enkele weken geleden werd de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander met 0-1 verloren. Een inhaaldatum is op dit moment niet bekend. Ook VV Prinsenland speelt om dezelfde reden opnieuw tegen RKSV Halsteren. Mede hierdoor blijft de eindfase van de competitie bloedstollend.

Arbiter Danny van de Velde floot iets na 14.30 uur onder prachtige weersomstandigheden voor het begin in Nieuwerkerk. In de 3e minuut werd Chris Hoogzand gestuit door keeper Daan van der Cingel. Even later gebeurde dat opnieuw en nu ruim buiten de 16 meter met de doorgebroken Chris Hoogzand op snelheid. Om onbegrijpelijke redenen trok arbiter Danny van de Velde slechts de gele kaart, terwijl het spelregelboekje toch echt over een andere kleur rept. Gerben Prins schoot even later van dichtbij tegen de Nieuwerkerkse sluitpost.

Pas na 20 minuten kroop de thuisclub uit zijn schulp via een schot van Tim de Looze. Kort daarop bracht de voet van keeper Johan kroon redding op een inzet van handenbinder Jarno van Nieuwenhuizen, die volgend seizoen zijn geluk gaat beproeven bij Bruse Boys. Aansluitend had de Spartaanse keeper opnieuw een antwoord op een inzet van Jarno van Nieuwenhuizen. Uit een hoekschop van de thuisclub kopte een centrale verdediger de bal hard tegen de onderkant van de lat en de bal stuitte ruim voor de lijn terug het veld in.

Daan van der Cingel keerde en vrije trap van aanvoerder Gerben Prins en bij een counter van de gastheren stond Johan Kroon prima opgesteld. Kort voor rust kwam Jarno van Nieuwenhuizen weer oog in oog met Johan Kroon en ook deze keer bleef Johan Kroon de situatie meester. In de absolute slotfase van de eerste helft was er eerste een claim voor een strafschop wegens hands, deze claim werd echter niet toegekend door arbiter Van de Velde. In de extra tijd van de eerste helft werd Chris Hoogzand gevloerd door Karl Hanse en de bal ging op de stip. Donny Klem zag zijn inzet echter worden gekeerd door Daan van der Cingel.

2e helft

De thuisclub streed voor wat het waard was en De Jonge Spartaan leek niet goed bij de les. Veel duels werden verloren en de counters van de thuisclub zorgden voor gevaar. Kort na rust botsten Boy Hoogmoed en een verdediger van SKNWK hard met de hoofden tegen elkaar bij een hoekschop. Boy Hoogmoed kon met een bult op zijn hoofd nog even door, maar de speler van de thuisclub moest zich met een snee in zijn bebloede hoofd onder medische behandeling laten stellen. In minuut 54 was er opnieuw een uitstekende redding van Johan Kroon op een inzet van wie anders dan Jarno van Nieuwenhuizen.

Net binnen het uur was er een razendsnelle counter over links en het was Wouter Hartog die van dichtbij de 1-0 voor SKNWK op het scorebord liet aantekenen. Vrijwel aansluitend kreeg De Jonge Spartaan een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel van Nieuwerkerk. Gerben Prins etaleerde zijn fraaie traptechniek en krulde de bal in de uiterste hoek. Zo was de stand weer in evenwicht. Koen Vervloed kwam binnen de lijnen voor Boy Hoogmoed. In minuut 64 was er weer een redding van Johan Kroon op een schot van Jarno van Nieuwenhuizen. Kort hierop mocht Gerben Prins een vrije trap nemen en het was de mee opgerukte Juul Peeman die de 1-2 liet aantekenen. Met nog 20 minuten op de klok ontstond er kennelijk kortsluiting in het hoofd van Tim de Looze van SKNWK. Hij misdroeg zich tegenover Gerben van der Weele en kon met direct rood de kleedkamer opzoeken.

Ondanks de numerieke minderheid zocht de thuisclub waar het kon de aanval en dat resulteerde in de 76e minuut in de 2-2. De jeugdige Dominique Prins schoot de bal van afstand prachtig in de kruising. Johan kroon bracht tot twee keer toe redding op een inzet van de sterk spelende Jarno van Nieuwenhuize en hield zijn ploeg zo in de wedstrijd. Met nog zo’n 10 minuten reguliere speeltijd vloog een als voorzet bedoelde bal van Remco van den Berg via een Spartaans been pal onder de lat in het Spartaanse doel. Zo stond plots de thuisclub met 3-2 voor.

Met Jan Willem van Lente en Wiljan Driece en even later ook Norman Leune in het veld begon De Jonge Spartaan aan een slotoffensief. Eerst was er echter weer een redding van de uitblinkende Johan kroon op een vrije trap van Dominique Prins. Juul Peeman werd mee naar voren gestuurd en dat leverde in de extra tijd de gelijkmaker op. Hij kopte een voorzet snoeihard achter Daan van der Cingel en bewees ook zo aanvallend zijn waarde. In de achtste minuut van de extra tijd was het invaller Koen Vervloed die van dichtbij de 3-4 in het Zeeuwse doel tikte. Na ruim 114 minuten kwam er een einde aan een tumultueus duel, waarin de aanwezige supporters ogen tekort kwamen om alle ontwikkelingen te kunnen volgen.

Door de late winst in Nieuwerkerk en het verrassende verlies van DVV tegen Den Bommel (2-4) eindigt De Jonge Spartaan tenminste op de 3e plaats van de competitie. Deze plaats geeft recht op deelname aan de nacompetitie voor eventuele promotie naar de 2e klasse. Mogelijk dat zelfs de 2e plaats nog in het verschiet ligt, maar dat is mede afhankelijk van het resultaat van de dinsdag 23 mei opnieuw geagendeerde wedstrijd tussen RKSV Halsteren en Prinsenland. Zaterdag 27 mei sluit De Jonge Spartaan de competitie af met een thuisduel tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom, dat mogelijk de titel kan pakken in deze wedstrijd.

Scoreverloop:

59e 1-0 Wouter Hartog

61e 1-1 Gerben Prins

66e 1-2 Juul Peeman

76e 2-2 Dominique Prins

79e 3-2 Remco van den Berg

90+3 3-3 Juul Peeman

90+8 3-4 Koen Vervloed

Toeschouwers:

146.

Scheidsrechter Danny van de Velde gaf direct rood aan Tim de Looze en geel aan Daan van der Cingel, Tim de Looze, Karl Hanse en Jari Goudswaart allen van SKNWK.

Opstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Gerben van der Weele, Juul Peeman, Donny Klem (82e Jan Willem van Lente) Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Gerben Prins, Tim Driece (82e Wiljan Driece), Boy Hoogmoed (59e Koen Vervloed), Michael Sloof (84e Norman Leune) en Chris Hoogzand.

Foto

Op bijgaande foto ligt de bal klaar voor een vrije trap van aanvoerder Gerben Prins, waaruit de 1-1 zou volgen.