Goeree-Overflakkee - Het duivenseizoen is enkele weken geleden gestart en afgelopen weekend stond de eerste Grote Prijs-vlucht van het seizoen op het programma. "Vrijdagavond kwamen de duivenliefhebbers van PV de Combinatie te Middelharnis naar hun verenigingsgebouw “Het Melkhuusje” om de duiven in te korven voor deze vlucht..." Lees meer >>

Vervolg

36 Duivenliefhebbers korfden met elkaar 976 duiven in, welke door een vrachtauto van afdeling 5 Zuid Holland werden opgehaald en met nog 35000 andere duiven naar de losplaats in Noord-Frankrijk, Niergnies Golf, werden gebracht.

Zaterdagmorgen zaten de duivenliefhebbers in spanning te wachten op het sein of de duiven gelost zouden worden. De laatste weken zit het weer niet mee en van de voorgaande 2 vluchten kon vanwege slechte weersomstandigheden de lossing op zaterdag niet doorgaan en moest worden uitgesteld naar zondag. “Dat zal nu toch weer niet het geval zijn?!” was de gedachte van veel duivenliefhebbers op deze zaterdagmorgen.

Om even over half negen komt het verlossende bericht: “de duiven zijn om 08.30 uur gelost in Niergnies met hoge open bewolking en een zwakke zuiden wind. Het vertrek was goed.”

De 976 duiven, ingekorfd door leden van PV de Combinatie konden aan hun terugreis beginnen.

De duivenliefhebbers gingen na het sein van lossen, alles in en rond het hok in gereedheid brengen.

Het elektronisch constateersysteem werd ingeschakeld en getest of het in orde is.

Welke duif zou de afstand van ruim 190 km het snelste afleggen en winnaar worden van de Grote Prijs Goed voor Goed?

Even over half 11 wordt de eerste duif gemeld. Zou dat ook de snelste zijn, want er zijn liefhebbers die op een verdere afstand wonen en dus ook nog kans maken.

Om 10.36.39 valt de krasdoffer (mannetjes duif) met ringnummer 21-1156447 van Jim en Mick Hameeteman uit Ouddorp als een speer vanuit de lucht op de valplank en wordt geconstateerd. Met een gemiddelde snelheid van ruim 90 km p/u heeft deze duif het thuishok bereikt.

Deze nieuwe leden van PV de Combinatie gaven vorige week hun visitekaartje reeds af door een

1e prijs in de vereniging en in Samenspel Zuid Hollandse Eilanden (SZHE) te winnen, wat ook een 3e prijs van afd. 5 Zuid Holland tegen 36000 duiven opleverde.

Nu een week later pakken ze weer de 1e prijs en zijn tevens winnaar van de Grote Prijs Goed voor Goed.

De krasdoffer ‘447 is één van de betere duiven van Jim en Mick Hameeteman en hebben ze zelf gekweekt uit hun stamkoppel, waarvan de vader 100% Koen Minderhout is en de moeder een 100% Harry-duivin van Jan Hooymans. Deze doffer heeft dit seizoen zijn prijs nog niet gemist en won vorig jaar ook een 2e prijs van Pontoise van SZHE. In het hok valt deze duif niet alleen op door zijn klasse, maar ook door zijn kleur, een kras. De overige doffers zijn nl. blauw.

Jim en Mick pakten deze vlucht voortreffelijk en pakken er 4 bij de eerste 5. Alleen Wim Huizer kon met de 2e prijs enige tegenstand bieden. Een voortreffelijke prestatie.

Proficiat met deze mooie overwinning.

De volgende Grote Prijs vlucht is 27 mei as.