Middelharnis - "Op een zonovergoten Spartacus trad De Jonge Spartaan zaterdag 13 mei 2023 aan tegen nummer zeven, Bruse Boys. .." Lees hieronder het hele verslag van de zaterdagmiddag 13 mei jl. gespeelde wedstrijd tussen De Jonge Spartaan en de Bruse Boys. Op bijgaande foto van Bert Spits scoort Xander Roos de 1-0. Lees meer >>

De Jonge Spartaan na winst naar spannend slot competitie: DJS – Bruse Boys 3-1

Op een zonovergoten Spartacus trad De Jonge Spartaan zaterdag 13 mei 2023 aan tegen nummer zeven, Bruse Boys. In december 2022 werd door treffers van Boy Hoogmoed en Chris Hoogzand met 0-2 gewonnen in Bruinisse. Sinds lange tijd kon Wim Nieuwland beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen de langgeblesseerde Pim Grootenboer ontbrak deze middag. Bij de gasten uit Bru ontbraken een aantal sterkhouders door blessures. Bruse Boys is inmiddels veilig door zes van de laatste negen wedstrijden in winst om te zetten. De Jonge Spartaan is met MOC’17, VV Prinsenland en DVV’09 verwikkeld in de strijd om eventuele promotie.

Arbiter Addy IJzerman floot iets na 14.30 uur voor het eerst deze middag. Het eerste gevaar kwam van de zijde van de gasten. Gerben Prins en Juul Peeman voorkwamen eendrachtig een vroege achterstand. Kort hierna werd een schot van routinier Jeand Doest geblokt. In minuut 9 stuurde Juul Peeman Gerben van der Weele weg over rechts. Zijn voorzet werd niet goed verwerkt door keeper Kenneth Boogerd. Xander Roos schoot de 1-0 op het scorebord en maakte zo zijn eerste competitietreffer voor het eerste elftal van De Jonge Spartaan.

Johan Kroon keerde een schot van Gijs van Duijvenbode. In de 17e minuut schoot Chris Hoogzand van afstand de bal schitterend in de verre hoek en zo stond er een comfortabele 2-0 tussenstand op het scorebord. Nog binnen het halve uur was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Michael Sloof bezorgde de bal handig bij Chris Hoogzand en deze tekende met een bekeken schot in de korte hoek al weer voor zijn 17e seizoenstreffer. Julian Nieuwland kopte vrijstaand de bal naast het Zeeuwse doel uit een vrije trap van Xander Roos.

In de 2e helft kwamen de gasten beduidend beter uit de kleedkamer. De Jonge Spartaan leed veel onnodig balverlies en was slordig in de passing. Jeand Doest profiteerde hiervan door in de 52e minuut 3-1 te scoren. Even later was er een prima redding van Johan kroon nodig na een vrije trap van Gijs van Duijvenbode. Boy Hoogmoed en de van een blessure terugkomende Johan Vroegindeweij kwamen binnen de lijnen voor Michael Sloof en Gerben Prins. Een schot van Jeffrey van Veen vloog ruim naast. Chris Hoogzand kon de bal net niet bij de vrijstaande Boy Hoogmoed bezorgen.

Met nog een kwartier te gaan schoot Jeand Doest over. Koen Vervloed kwam in het veld voor Xander Roos en Donny Klem verving Wiljan Driece. Aart de Waal schoot de bal naast het Spartaanse doel. De gasten drongen aan, maar werden zelden echt gevaarlijk. De thuisclub bleef matig spelen en rekende op de counter. Door goed verdedigen van de aan Bruse zijde sterk spelende aanvoerder Julian van Nieuwenhuize werd een gevaarlijke Spartaanse aanval ongedaan gemaakt. Uit een corner van Koen Vervloed kopte Johan Vroegindeweij in de slotfase naast. In de slotminuut kreeg Koen Vervloed de bal net niet aan de juiste kant van de paal.

De Jonge Spartaan boekt een nuttige overwinning en staat weer op de 3e plaats met twee punten achterstand op VV Prinsenland en twee punten voorsprong op Prinsenland. Door de resultaten van deze speelronde komt koploper MOC’17 dichter bij de titel en kunnen VV Prinsenland, DVV’09 en De Jonge Spartaan zich opmaken voor de nacompetitie. De Jonge Spartaan speelt zaterdag 20 mei in Nieuwerkerk tegen degradant SKNWK. Het slotduel volgt zaterdag 27 mei op Spartacus tegen koploper MOC’17 uit Bergen op Zoom.

Scoreverloop:

9e 1-0 Xander Roos

17e 2-0 Chris Hoogzand

27e 3-0 Chris Hoogzand

52e 3-1 Jeand Doest

Toeschouwers: 203

Scheidsrechter Addy IJzerman gaf geel aan Jasper Fontijne en Marc Bij de Vaate van de Bruse Boys. Aan Spartaanse zijde ontving Xander Roos een gele kaart.

Opstelling De Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Gerben van der Weele, Gerben Prins (65e Johan Vroegindeweij), Juul Peeman, Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Wiljan Driece (78e Donny Klem), Tim Driece, Chris Hoogzand, Michael Sloof (65e Boy Hoogmoed) en Xander Roos (78e Koen Vervloed).