Sommelsdijk - Er werden door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk."Het einde van de competitie komt in zicht...volgende week 1 mei 2023 sluiten wij het damseizoen af met een sneldam toernooi" Lees hieronder de uitslagen en een verslag van de laatst gehouden competities op 24 april jl. van damvereniging Denk en Zet >>

Verslag -Simultaan damavond

Afgelopen maandagavond was er zoals dat gebruikelijk is tegen het eind van het damseizoen een simultaan wedstrijd.

Voor de lezers die niet weten wat dit inhoudt even een korte uitleg.

Voor een simultaan wedstrijd wordt iemand uitgenodigd die het opneemt op tegen een aantal damvrienden. Deze avond was de heer M.J. Walraven bereid om deze klus te klaren.

Dit was niet de eerste keer dat hij bij ons op bezoek was, maar ook al in vorige jaren en dat heeft naast zijn ervaring en kunde ook te maken met het feit, dat hij de damsport als leerling heeft geleerd van Jan v Hoorn en wel zo deskundig dat ik er niet om heen kon om tegen zijn vroegere leermeester te zeggen, ‘Je hebt het hem te goed geleerd’

Ja, want hij nam de maandagavond op tegen 16 spelers die allemaal klaar zaten om te reageren op de openingszet die Walraven met wit zette en zo de partij opende. Zo liep hij alle zestien borden af.

Wat wel heel bijzonder is en ook prachtig, hij opende deze avond door bij Jan v Hoorn de eerste schijf te verzetten, nu als tegenstander, als teken van zijn waardering voor zijn vroegere leermeester.

Er viel al snel een grote stilte en zaten alle deelnemers te turen op hun dambord om, als van Walraven weer langs kwam hun zet te doen, waar dan van Walraven op reageerde.

De opmerking dat van Hoorn, het Walraven tegoed heeft geleerd is af te lezen aan het eindresultaat. Van de zestien deelnemers, speelden er maar twee remise en veertien deelnemers moesten na een korte of lange confrontatie, Walraven de hand schudden en hem feliciteren met de winst!

Een geweldige prestatie.

Maar ook een felicitatie aan Izak Mackloet en Rien Klink die beiden een remise afdwongen. Gefeliciteerd! Zij hebben de eer van Denk en Zet nog enigszins gered.

Ondanks de stilte in de zaal, was het toch erg gezellig.

Echt weer een avond waar wij als damsportvrienden gebroederlijk naast elkaar probeerden het zo lang mogelijk vol te houden tegen deze topdammer en … ook om je heen te kijken waar Walraven de meeste zwarte schijven buit maakte.

Niet alle leden van Denk en zet waren aanwezig, enkelen door tijdgebrek of anderzijds. T. Wiegel was afwezig door een ernstig verkeersongeval van zijn zoon, die in Rotterdam met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis is opgenomen.

Wij wensen hem, zijn vrouw en de andere familie veel sterkte toe in deze voor hen moeilijke periode en wensen herstel toe voor hun zoon, broer en zwager.

Ter herinnering: volgende week 1 mei 2023 sluiten wij het damseizoen af met een sneldam toernooi.

Tekst Joh. Wolfert.