Ooltgensplaat - Bij het NK Driebanden Groot Overgangsklasse is biljarter Remko van Oosterom uit Ooltgensplaat Nederlands kampioen geworden. Een mooie prestatie waar gemeente Goeree-Overflakkee trots op is! Daarom verraste Sportwethouder Jaap Willem Eijkenduijn de biljarter met een bos bloemen en een attentie van het gemeentebestuur. Lees meer >>

Vervolg

De wedstrijd vond half april plaats in het Twentse Daarlerveen. Remko was als tweede geplaatst in de beginstrijd. Daar ging hij de strijd aan tegen de nummer 1 Tom Jacobs uit Sittard en nog 6 andere spelers. Tijdens een spannende finalepartij versloeg hij uiteindelijk de nummer 1 en werd hij kampioen. Hij promoveert daarmee naar de hoogste klasse.

Remko is lid van Biljartclub De Poedel. Hij speelt al jaren op de kleine tafel het spelsoort ‘kader’ en is 2 jaar geleden begonnen met driebanden op de kleine tafel met een team. Driebanden is een spelvorm van carambolebiljart waarbij de regel geldt dat de speelbal minimaal 3 keer een van de randen van de tafel moet hebben geraakt vóór de tweede aanspeelbal te raken.