25 april 2023, Sommelsdijk - Op zaterdag 8 april en op zaterdag 22 april 2023 vond het Open Turn2Win Toernooi plaats in de Staver in Sommelsdijk. Dit zijn twee wedstrijddagen waarop turnsters vrij in konden schrijven, ongeacht waar ze vandaan komen uit Nederland. Iedere turnster kon mee doen op haar eigen niveau. Deze wedstrijden werden georganiseerd door turnclub Turn2Win. Lees meer >>

Vervolg

Deze grote wedstrijd wordt georganiseerd sinds 2017 met als doel de turnsters een leuke en ontspannen wedstrijd te bieden. De turnster turnen tijdens deze wedstrijd op de 4 toestellen: sprong, ongelijke brug, balk en vloer. Op iedere dag waren er 5 wedstrijdrondes en dit op 4 verschillende wedstrijdbanen tegelijkertijd. Na iedere wedstrijd ronde vond er een prijsuitreiking plaats. Op deze manier werd het voor de turnsters geen onnodig lange dag.

In totaal hebben er zo’n 1000 turnsters mee gedaan op 1 van deze 2 wedstrijd dagen. Ze kwamen overal vandaan, zoals bijvoorbeeld uit Leiden, Zoetermeer, Oostburg, Rotterdam, Dongen, Vlissingen, Hillegom, Sommelsdijk en uit nog veel meer plaatsen. In totaal deden turnsters mee van 55 verschillende turnclubs. Een turnwedstrijd kan niet plaats vinden zonder juryleden. In totaal zijn er 45 juryleden aanwezig geweest om deze wedstrijden mogelijk te maken.

Turnclub Turn2Win kan terug kijken op een geslaagd Open Turn2Win Toernooi. De turnsters gingen tevreden naar huis en een veel gehoorde kreet was “wat een fijne en ontspannen wedstrijd is dit”. Natuurlijk deden er ook turnster van Turn2Win zelf mee. Er werden verschillende prijzen in de wacht gesleept, dit was toch wel de kers op de taart.