22 april 2023, Sommelsdijk - Er werden door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk."Het einde van de competitie komt in zicht..." Lees hieronder de uitslagen en een verslag van de laatst gehouden competities van damvereniging Denk en Zet >>

Verslag van 17-4-23. Denk en Zet

‘Het einde van de competitie komt in zicht’

In afd. 1 zijn er vorige week er al twee inhaalwedstrijden gespeeld tussen Bram Jelier en Jan v Hoorn die deze met overmacht won.

In afd. 2 speelden Jaap Jordaan tegen Arnold Uijttewaal een mooie en spannende partij die eindigde in een remise.

Verslag 17 april

Nu het verslag van maandag 17 april.

De drie partijen die deze avond gespeeld zijn, doen er toe, want de strijd om een mooie plaats op de ranglijst is bijna ten einde!

Geerus Kamp speelde tegen Piet v Brussel en dat ging lange tijd gelijk op totdat Piet een schijf voor kwam te staan en won Piet deze partij.

De partij Wim Vroegindeweij tegen Jan v Hoorn is uitgesteld.

Hans Melaard speelde tegen Izak Mackloet.

Izak komt al vrij snel een schijf voort te staan en wint deze partij.

Rien Klink kreeg deze avond Bram Jelier als tegenstander. Bram is duidelijk in vorm, want hij behaalde met een mooie slagzet een dam en stond daardoor twee schijven voor. Rien vocht zich nog enigszins terug door een schijf te heroveren, maar verliest alsnog deze partij, de overmacht van Bram was te groot. Mooi gedaan Bram.

Afd. 2.

Daar stonden twee wedstrijden op het programma.

Wim Stolk tegen Jaap Jordaan. Een partij die lang gelijk op ging, beiden behaalden een dam, het kon nog alle kanten op totdat Jaap in het eindspel een zet deed die hij niet had moeten doen en verloor hij deze partij.

Thijs Wiegel moest het opnemen tegen Stoffel Keizer die duidelijk een maatje te groot was. Stoffel komt een paar schijven voor te staan en wint met overmacht deze partij.

De uitslagen

Afd. 1.

A. Jelier. – J . v Hoorn. 0-3 Inhaal wedstrijd thuis.

G. Kamp. - P. van Brussel. 0-3

j. Melaard. - Mackloet. 0-3

M. klink - A. Jelier. 0-3

Afd. 2.

J. Jordaan. - A. Uijttewaal. 1-1 Inhaal wedstrijd thuis

W. Stolk. - J. Jordaan. 0-3

T. Wiegel. - S.W. Keijzer. 0-3

Door Joh. Wolfert.