18 april 2023, Goeree-Overflakkee - Afgelopen weekend, op 15 april stond wederom The day of youth and beginners van sportschool Da Graca uit Zoetermeer op het programma voor de leden van Budokai Senshi, de vereniging voor de vechtsport en budo liefhebber, gevestigd in Sommelsdijk. Lees hieronder een verslag >>

Vervolg

Dit groot opgezette toernooi die al vanaf 1993 georganiseerd word is een welbekend toernooi in binnen en buitenland. Ook Budokai Senshi nam hieraan deel met 8 deelnemers, te weten: Berry Vroegindeweij, Job de Visser, Thijs de Jong, Hidde van Westenbrugge, Vince van Roosmalen, Boaz van Westenbrugge, Tessel Melissant en Vera Kom. Onder begeleiding van coaches; Chris van helden, Martijn Bom, Max de Bakker en Jacques van Roosmalen troffen zij een toernooi met ruim 300 deelnemers uit binnen en buitenland. Het zou dus een enorme uitdaging worden om de prijzen weer mee terug te nemen naar Sommelsdijk.

Berry was onze enige senioren deelnemer deze dag. Na zijn 3e plaats op de Noritsu cup eind 2022 heeft Berry aanzienlijke stappen gezet in zijn ontwikkeling. Vandaag viel het kwartje net naar de tegenstander toe maar hij kan terug kijken op een mooie partij. Job heeft ontzettend veel karakter en liet dat ook zien tijdens het toernooi. Ondanks dat hij 3 grotere en zwaardere tegenstanders trof, knokte hij zich uitstekend en kreeg geen punten tegen. Dit keer geen prijs maar hij heeft wel zijn visitekaartje achter gelaten. Thijs begon zijn toernooi wat ongelukkig en pakte een onnodige verliespartij. Door de teleurstelling ging ook partij 2 naar zijn tegenstander maar net op tijd vond hij zijn energie terug en pakte de laatste 2 partijen zeer overtuigend, hiermee pakte hij heel knap het brons. Ook Hidde pakte het brons na 3 zware partijen tegen overduidelijk langere en zwaardere tegenstander, een hele knappe prestatie. Vince is 1 van de grootste talenten van onze club door zijn mentaliteit en doorzettingsvermogen. Nooit eerder verloor hij 1 partij, vandaag gebeurde dit wel door 1 hoge trap van de tegenstander waardoor hij een half punt tegen kreeg. Daarna domineerde hij heel de wedstrijd maar kon dit niet meer herstellen. Wat wel knap was is dat hij ondanks deze teleurstelling zich zeer overtuigend naar het zilver vocht. Boaz had op het laatste toernooi wat pech omdat hij door de zenuwen niet goed voor de dag kwam. Dit toernooi gooide hij alle schroom van zich af en werd zeer overtuigend 1ste. Hij scoorde meerdere keren knappe punten door een ronde schop tegen de helm. Tessel werd op het laatste moment in een zwaarder poule gezet wegens afzeggingen. Echter doet Tessel het vaak het best als tegenstanders wat ouder of zwaarder zijn en dat was ook dit keer het geval. Ze werd zeer overtuigend 1ste. Vera maakte wat ons betreft de meeste indruk. Ze won eerst overtuigend van een tegenstander waar ze begin dit jaar nog van verloor, won daarna binnen nog geen 30 sec haar volgende tegenstander en pakte daarna nog eens overtuigend de winst met slechts 1 minuut rust op haar 3e tegenstander. Een hele knappe 1ste plaats voor Vera.

Met 3x een Nederlandse titel, 1x een 2e plaats en 2x een 3e plaats kan Budokai Senshi terug kijken op wederom een succesvol toernooi en zijn we trots op onze deelnemers. Daarnaast willen we complimenten maken voor de organisatie van het team van sportschool Da Graca en ook alle andere sportscholen en Dojo’s voor de sportieve en fijne sfeer.

De focus m.b.t. wedstrijden gaat nu naar onze eigen matchmaking toernooi op 3 juni die we samen met 6 andere scholen zullen organiseren. In de tussentijd hebben we wel nog meer gave activiteiten waaronder ons 15 jarig bestaan op 13 mei 2023.

Meer informatie

Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate of 1 van onze andere budo en vechtsporten? Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met mogelijkheden voor leden vanaf 2 jaar en een groot kader is er voor iedereen wat wils. Voor meer informatie kunt u kijken op www.budokai-senshi.com of kunt u contact opnemen met: budokai-senshi@outlook.com en/of 0641209730. De eerste 2 proeflessen zijn gratis.