Goeree-Overflakkee - "Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven..." Teamleden van de ‘Goeree-Overflakkee runners’ hebben in zo’n zeven maanden tijd het geweldige bedrag van €55.159,30 op mogen halen. "Een symbolische afronding met knipoog naar ons 30-jarig bestaan! (..) Ondertussen zijn wij weer al heel druk bezig met de voorbereidingen van editie 2023. Deze zal plaatsvinden in het aanstaande Pinsterweekend van 27 t/m 29 mei 2023." Lees meer >>

Vervolg

De, voor het team, 30e editie was in alle opzichten een speciaal jaar!

"Wat een prestatie hebben wij weer geleverd! Naast de sportieve (team)prestatie, mochten we dit jaar ook lopen voor het lokale doel “hospice Calando”, waarover we u nu verder willen informeren:"

Het goede doel van de Roparun is de palliatieve zorg, oftewel vóór mensen met kanker in de laatste fase van hun leven en hun naasten. Een leuke dag uit met het gezin om in een akelige periode een mooie herinnering te kunnen creëren, voorzieningen tijdens een behandeling, inrichting van een hospice etc.

Zo hebben wij als team hebben wij samen met Hospice Calando een aanvraag ingediend bij stichting Roparun voor financiële ondersteuning van €150.000,00 voor de realisatie van een voorziening nabij het nieuwe hoofdgebouw waar naasten dicht bij hun geliefde kunnen zijn. De aanvraag hebben wij gepresenteerd tijdens een bestuursvergadering en daar kregen wij de steun en het commitment van de stichting voor dit plan! Ondertussen is, zoals u wellicht weet, de bouw van het hoofdgebouw reeds aangevangen. Wij zijn dankbaar en trots dat wij hieraan mogen bijdragen!

Wij vinden het bijzonder dat wij bij het 30-jarig bestaan van ons team de mogelijkheid kregen om ons in te zetten voor een lokaal doel wat uitstekend aansluit bij het doel van stichting Roparun. Te meer omdat de Roparun en Calando reeds een lange geschiedenis hebben. Na de oprichting in 1999 heeft stichting Roparun hospice Calando ruim 10 jaar lang ondersteund en stond het hospice bekend als Roparun hospice Calando.

Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de inzet en steun van vele ondernemers, donateurs en sponsoren. Nogmaals heel veel dank aan jullie. Wat is het ook fantastisch te merken dat wij op Goeree-Overflakkee steeds meer steun en bekendheid mogen ervaren!

Voor diegene die nog niet bekend zijn met de Roparun volgt hier een korte toelichting: De Roparun is een estafetteloop van ruim 530 km. In het begin van Rotterdam naar Parijs, daarna van Parijs naar Rotterdam. De laatste jaren en ook dit jaar, onder andere vanwege Corona perikelen, geheel in Nederland. Een Roparun team bestaat uit maximaal acht (hard)lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!). Daarnaast bestaat een team uit vier fietsers waarvan er altijd twee op de route zijn om de actieve loper te begeleiden. Verder bestaat het team nog uit chauffeurs, kaartlezers, masseurs, cateraars, fotograaf en een teamcaptain.

De teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en zo bestaat ons team uit totaal 30 personen.

Naast de sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, collecteren, mini Roparuns, wijnproeverij, vogeltaart/cakeverkoop en het zoeken (en vinden!) naar sponsoren. Ook worden door de leden van een team Roparun loten verkocht waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan het doel.

Ondertussen zijn wij weer al heel druk bezig met de voorbereidingen van editie 2023. Deze zal plaatsvinden in het aanstaande Pinsterweekend van 27 t/m 29 mei.

Sponsoren kunt u via onze website d.m.v. de knop ‘sponsorformulier’ op de ‘sponsors’ pagina. Hier ziet u een overzicht van de pakketten met onze tegenprestaties. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om alleen te doneren, dit doet u via de ’doneer nu' knop op de homepagina. Welke vorm van ondersteuning u ook kiest, uw bijdrage komt ten goede aan stichting Roparun!

-Teamleden van de ‘Goeree-Overflakkee runners’