29 maart 2023, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en een sportverslag: "Jaap Jordaan speelde donderdag 23- 3 een inhaalwedstrijd thuis tegen Martin Meijer en ook Jaap kwam vast te staan en verloor die partij. Martin moest ook maandagavond spelen, nu tegen Arnold Uijttewaal en ook daar zagen we hetzelfde patroon. ..." Lees hieronder het hele verslag door Joh. Wolfert en bekijk de uitslagen van 27 maart 2023 >>

Verslag ‘Vast is vast, en dan schijven inleveren?’

Dit overkwam Wim Stolk tegen Stoffel Keijzer. Stoffel maakte in het begin van de partij al een mooie slagzet en ondanks krachtig tegenspel van Wim, kwam hij met nog een redelijk aantal schijven op het bord muurvast te staan. Hij kon werkelijk geen kant meer op. Er zat niets anders op dan Stoffel feliciteren met de winst.

Jaap Jordaan speelde donderdag 23- 3 een inhaalwedstrijd thuis tegen Martin Meijer en ook Jaap kwam vast te staan en verloor die partij. Martin moest ook maandagavond spelen, nu tegen Arnold Uijttewaal en ook daar zagen we hetzelfde patroon. Arnold liep in een opgezette val van Martin en moest hij alle zeilen bijzetten om te overleven wat redelijk lukte, hij behaalde zelfs een dam, maar liep vast in het overwicht van schijven van Martin en verloor deze partij.

De partij van Geerus Kamp tegen Hans Melaard werd al vrij snel voorspelbaar. Hans behaalde al vrij snel een dam en ondanks hevig verzet van Geerus zat er geen wist in voor Geerus en verloor.

De partij Izak Mackloet tegen Rien Klink werd een mooie partij die Izak keurig met winst uitspeelde.

Piet van Brussel, die laatste tijd in goede vorm is trof deze avond een taaie tegenspeler in Wim Vroegindeweij, deze partij eindige in remise.

Jaap Jordaan speelde deze avond tegen Ruud Rijnberk en kwam werkelijk met de schrik vrij!

Ruud veroorzaakte met een mooie slagzet naar dam een ravage bij Jaap en het zag er naar uit de Jaap zou gaan verliezen, maar… Jaap vocht terug en op zijn beurt behaalde hij ook een dam. De partij kantelde om in het voordeel van Jaap en hij won alsnog deze partij..

Leen Kemeling speelde tegen Thijs Wiegel een gewonnen partij.

De langste partij deze avond speelde zich af tussen Gert Noteboom en Joh. Wolfert en was tot de laatste zetten spannend, het kon alle kanten opgaan. Beiden doorzagen echter de bedoelingen van de ander. Gert bood Han remise aan en die accepteerde dat. Er zat voor beiden geen wiste meer in!

Tijdens het schrijven van dit verslag, dacht ik met heimwee aan de jaren dat wij als damliefhebbers, naast de clubcompetitie in de winterperiode ook een Eilandelijke damcompetitie speelden. Wat fijn zou dat zijn als we dit weer het volgende seizoen konden oppakken!

De uitslagen

Team 1.

  1. Kamp - H. Melaard. 0-3
  2. Mackloet. - M. Klink. 3-0
  3. van Brussel. - W. Vroegindeweij. 1-1

Team 2.

  1. Jordaan. - M. Meijer. 0-3 Inhaal wedstrijd thuis
  2. Stolk. - S.W. Keijzer. 0-3
  3. Rijnberk. - J. Jordaan. 0-3
  4. Noteboom. - Joh. Wolfert. 1-1
  5. Uijttewaal - M. Meijer. 0-3
  6. Kemeling. - Th. Wiegel. 3-0

Joh. Wolfert.