Regio - Een reis van bijna 60 kilometer bracht De Jonge Spartaan in Kapelle op Zuid-Beveland. "Daar stond de wedstrijd tegen het als achtste geklasseerde VV Kapelle op de agenda..." Lees hieronder het hele verslag van de zaterdag 25 maart 2023 gespeelde wedstrijd tussen de teams van VV Kapelle en De Jonge Spartaan en bekijk de foto waarop Wiljan Driece de 0-1 maakt >>

Vervolg

Een reis van bijna 60 kilometer bracht De Jonge Spartaan zaterdag 25 maart 2023 in Kapelle op Zuid – Beveland. Daar stond de wedstrijd tegen het als achtste geklasseerde VV Kapelle op de agenda. Eerder dit seizoen, op 5 november 2022, troffen beide ploegen elkaar op Spartacus. In een tumultueus duel verloor De Jonge Spartaan met liefst 3-6. In de slotfase liepen de gasten weg na rode kaarten voor Gerben van der Weele en Donny Klem (beiden 2x geel). VV Kapelle liet zien dat het gemakkelijk scoort en is op DVV’09 na het meest productieve team in de 3e klasse B van Zuid 1.

Rond 14.30 uur floot arbiter Frans Westerink voor het eerst deze middag. Met de straffe wind mee waren de gasten de bovenliggende partij. Al in de 6e minuut bereikte een vrije trap van aanvoerder Donny Klem Wiljan Driece. Deze tekende voor een snelle Spartaanse voorsprong. Na een kwartier pakte Johan Kroon een schot van Kapelle en de sterk spelende Juul Peeman blokte een schot van een Zeeuwse aanvaller.

Een aanval van de thuisclub via Marcus Joosse werd knap gepakt door Johan Kroon. Na iets meer dan een half uur mocht De Jonge Spartaan weer een vrije trap nemen. Via Chris Hoogzand kwam de bal bij Wiljan Driece en deze tekende voor de 0-2. Kort hierop bracht keeper Lars Francke redding op een uitbraak van Chris Hoogzand. In de slotfase van de eerste helft werd een schot van Norman Leune geblokt. Goed voetbal bleek mede door de sterke wind niet mogelijk deze middag.

Met de wind in de rug startte Kapelle offensief in de 2e helft. Twee hoekschoppen leverden niet echt gevaar op. Met Boy Hoogmoed en Lars Schriek bracht Wim Nieuwland verse krachten binnen de lijnen. Een vrije trap van Donny Klem strandde in het strafschopgebied. Lars schriek stuitte op de Zeeuwse keeper na een assist van Juul Peeman. Kapelle probeerde het in de slotfase wel en was het betere team in de 2e helft.

Diverse hoekschoppen leverden geen treffer op. Zelfs keeper Lars Francke ging mee naar voren in de absolute slotfase. De Jonge Spartaan hield echter stand en nam de volle buit mee naar Middelharnis. Doordat zowel MOC (0-0 bij Tholense Boys), als Prinsenland (0-0 thuis tegen DVV’09) punten lieten liggen, deed De Jonge Spartaan prima zaken voor de ranglijst.

Zaterdag 1 april komt het in degradatiegevaar verkerende Kruiningen op bezoek op Spartacus. Het duel op Spartacus vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter John van der Meulen.