Goeree-Overflakkee - Op maandag 13 maart 2023 vonden de Jeugdexamens plaats bij ITACHI Dojo. "Er was dit keer gekozen voor een ruimere opzet. In plaats van een uur was het dit 1.5 uur zodat er ruim de tijd was voor het examen. Van witte band met slip tot en met groene band werd er examen gedaan..." Lees meer >>

Vervolg

Heel veel publiek was er aanwezig om de jeugd bij te staan. Na het voorwoord van Sensei André van Wezel werd er begonnen. De kids waren allemaal gespannen en dat was goed af te lezen van de gezichtjes. Eerst een warming up om alles lekker los te maken. Daarna was het onderdeel Kihon aan de beurt. Alle technieken behorende bij de nieuwe band of slip kwamen aan bod en werden perfect uitgevoerd. Kata mag ook niet ontbreken op het examen en werd op niveau afgenomen. De Kata’s werden superstrak gelopen door alle examenkandidaten. En wat waren ze goed. Dit keer moesten de karateka’s ook plankjes breken, altijd spannend maar ze deden het allemaal supergoed. De hogere banden braken er zelfs 2! Degene die examen deed voor de groene band moest ook betonblokken breken en deed dat perfect. Tot slot Kumite. Altijd weer uitdagend, technieken op elkaar uitoefenen. Hoe hoger je graad, hoe langer je door moest gaan. De volwassenen groep sloot aan en zorgden voor extra uitdaging voor de hogere banden. De hoogste band was de groene band voor Boaz Sandifort. Hij bleef als laatste over en mocht sparren met de huidige wereldkampioene valence Bickel en afsluiten met zijn eigen Sensei André van Wezel.

Moe maar supertrots mochten alle karateka’s hun certificaat in ontvangst nemen. Na de gezamenlijke groepsfoto gingen ze allemaal blij naar huis.