16 maart 2023, Goeree-Overflakkee - Afgelopen weekend, op 12 maart jl. vond de Kaich Jon Bluming Memoriam training weer plaats in de Bilt. Dit evenement, ter ere van Kaicho Jon Bluming, werd bezocht door ruim 300 deelnemers uit binnen en buitenland. Omdat Kaicho Bluming in ware legende is in de budo en vechtsport en hij de eerste Nederlander is die het Kyokushinkai Karate naar Europa heeft gebracht verdiend hij deze eer. En onder toezicht van diverse budo en vechtsporticonen werd het een zeer geslaagde training. Lees hieronder een heel verslag >>

Voordat we begonnen aan de training hadden we eerst sportschoolhouders vergadering. Hieruit konden we een hele mooie mededeling doen. Naast Kancho Jan de Bruin, Shihan Henk Gerhards en Shihan Jacques van Roosmalen word niemand minder dan 4 voudig K1 kampioen en 1 malig Glory Heavyweight kampioen Hanshi Sem Schilt onderdeel van het bestuur. Dit betekend dat Budokai Senshi nauw samen gaat werken met deze budo en vechtsport legende. Samen gaan zij verdere ontwikkelingen maken om leden mogelijkheden te bieden in het Kyokushinkai Karate (Kyokushin World Union en IBK), Kickboksen (Senshi) en Budokai Allround (IBK-Allround). Het aankomende jaar gaan we deze stappen verder ontwikkelen, wat een enorme boost gaat geven aan de budo en vechtsport in het algemeen.

Na de vergadering mocht Shihan Jacques van Roosmalen (Budokai Senshi) tijdens de memoriam training de warming up verzorgen waarna Kancho Jan de Bruin volgde met de Kihon. Daarna was Jacques ook onderdeel van het lesprogramma waarin gerouleerd werd tussen kumite van Hanshi Sem Schilt, Ido Geiko van Kyoshi Peter Voogd en Kumite en zelfverdediging door Shihan Jacques. Hierna volgde de gezamenlijke randori (vrij vechten). Dean van Roosmalen was de jongste van onze club die deelnam en kreeg een unieke kans om met Sem Schilt te sparren. Deze pakte hij met beide handen aan. We sloten de training dan ook af met een lach en zeer tevreden gevoel.

Budokai Senshi is trots dat zij op deze manier iets kunnen betekenen voor het Kyokushinkai Karate maar ook de budo en vechtsport in het algemeen. Bij onze club staan de leden centraal en ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo bieden zij voor alle niveau les, krijgt iedereen mogelijkheden aangeboden en worden a klasse vechters ook financieel ondersteund als dit noodzakelijk is. Dit dankzij het enorme kader van vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor jullie sportplezier.

Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate, Kickboksen, Yawara Ju Jutsu, Boksen, Circuit, Kettlebell, Kickbag of stretch en relax. Kijk dan gerust eens op de website met ons uitgebreide sportaanbod is er voor iedereen wat wils. U kunt ook contact opnemen met budokai-senshi@outlook.com en/of 0641209730