Middelharnis - "Na een kletsnatte en koude week troffen de teams van De Jonge Spartaan en DVV’09 elkaar zaterdag 11 maart 2023 al weer voor de vierde keer dit seizoen. Eerder wonnen de gasten uit Dirksland de thuiswedstrijd met 2-1..." Lees hieronder het hele verslag van de afgelopen zaterdag 11 maart 2023 gespeelde streekderby tussen de teams van De Jonge Spartaan en DVV’09 >>

Sportverslag 11-03-2023 DJS

Na een kletsnatte en koude week troffen de teams van De Jonge Spartaan en DVV’09 elkaar zaterdag 11 maart 2023 al weer voor de vierde keer dit seizoen. Eerder wonnen de gasten uit Dirksland de thuiswedstrijd met 2-1. Vooraf vond DVV’09 zich terug op de 3e plaats met in hun kielzog De Jonge Spartaan. Beide teams beseften dat ze de punten hard nodig hadden om daadwerkelijk mee te strijden voor de prijzen in de derde klasse B van Zuid 1. Bij de thuisclub ontbraken deze wedstrijd Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Michael Sloof en Norman Leune door blessures.

Ondanks de overvloedige neerslag van de voorafgaande dagen bleek het hoofdveld bespeelbaar. Vooraf waren er sfeeracties en er vloog zelfs een vliegtuigje met een aanmoedigingswens vanuit de lucht voor DVV’09. De ruimt 700 toeschouwers op een bomvol Spartacus keken uit naar een mooi schouwspel. Iets na 14.30 uur floot arbiter Klaas-Jan van Zessen uit Hendrik-Ido-Ambacht voor het eerst deze middag.

De thuisclub kwam aardig uit de startblokken. Een schot van Chris Hoogzand werd geblokt door Mitchel Tdlohreg. Kort daarop haalde diezelfde speler een inzet van Boy Hoogmoed van de lijn. Dit voorkwam een vroege Spartaanse voorsprong. Juul Peeman ruimde in de 15e minuut een gevaarlijk indraaiende voorzet van de balvaardige Joost van der Veer op. Johan Kroon was attent bij een afstandsschot van Jurre Toes. Yannick Lughthart kon even later de bal niet tussen de palen krijgen bij een mogelijkheid.

Na twintig minuten verstapte Wiljan Driece zich op het lastig bespeelbare veld en hij werd vervangen door routinier Donny Klem. Een kopbal van Bart Jelle van Dam ging over de lat en Chris Hoogzand schoot de bal pal voor het doel van Jordy Hanenberg langs. Door goed uit zijn doel te komen wist de Dirkslandse sluitpost te voorkomen dat Boy Hoogmoed in kansrijke positie kwam. Iets later ontstond de beste mogelijkheid voor DVV’09. Joost van der Veer soleerde door de Spartaanse defensie en schoot de bal op de linkervoet van de uit zijn doel komende Johan Kroon.

Chris Hoogzand kreeg twee schietkansen, maar deze werden geblokt. Na een overtreding op Koen Vervloed mocht aanvoerder Gerben Prins een vrije trap nemen. Zijn indraaiende bal werd door iedereen gemist en verdween voorlangs. De goed leidende arbiter van Zessen wilde daarbij niets van een penalty weten wegens een overtreding op Johan Vroegindeweij. Op slag van rust voorkwam Delano van der Velde dat Boy Hoogmoed door kon breken. Zo werd de rust met 0-0 bereikt in een spannende streekderby met veel inzet.

2e helft

Koen Vervloed schoot over de lat uit een vrije trap van Gerben Prins. Jordy Hanenberg kreeg een voorzet van Chris Hoogzand in twee keer onder controle. Jurgen van Bergen zag een voorzet voor hem aan de verkeerde kant van de paal langs het doel gaan. In de 59e minuut speelde Julian Nieuwland aan de linkerzijkant van het veld handig Jurre Toes uit. Zijn gekrulde voorzet werd losgelaten door de uit zijn doel komende Jordy Hanenberg. Het was de 18-jarige Boy Hoogmoed die de 1-0 op het scorebord bracht en zo voor zijn achtste competitietreffer tekende.

Trainer John Kleijn wisselde even later aanvallend. Ramon de Man kwam in het veld voor David de berg. DVV’09 zocht waar het kon de aanval en De Jonge Spartaan moest terug. Xander Roos kwam in het veld voor doelpuntenmaker Boy Hoogmoed. Een schot van de met een masker spelende Gerben van der Weele werd geblokt door Joeri Boshoven. Lars Schriek en Jordy Frank kwamen binnen de lijnen voor Chris Hoogzand en Gerben Prins.

In de 86e minuut ging een schot van Ramon de Man ver naast. Tijdens de extra tijd kon Lars Schriek alleen op doelman Jordy Hanenberg af om de wedstrijd te beslissen. Door goed uit zijn doel te komen voorkwam Jordy Hanenberg de 2-0. Johan Kroon plukte een vrije trap van Julian de Geus uit de doelmond. Een gevaarlijke inzet van Joost van der veer werd door de sterk spelende Gerben van der Weele net naast zijn eigen doel gewerkt. Uit de aansluitende hoekschop kopte Joost van den Boogert pal naast. Na bijna 97 spannende minuten tussen twee hardwerkende teams floot Arbiter Van Zessen voor het laatst deze middag.

De Jonge Spartaan neemt drie belangrijke punten mee uit deze spannende streekderby, waar alles op en aan zat. Zaterdag 18 maart speelt De Jonge Spartaan weer thuis, dan tegen de nummer twee VV Prinsenland uit Dinteloord. Om mee te blijven doen om de prijzen is een zege broodnodig.

Scoreverloop:

59e 1-0 Boy Hoogmoed

Toeschouwers: 734

Scheidsrechter Van Zessen gaf geel aan de Spartanen Gerben van der Weele, Julian Nieuwland, Chris Hoogzand, Xander Roos, Jordy Frank en Donny Klem. Aan de zijde van DVV’09 ontvingen Yannick Lugthart, Ramon de Man, Delano van der Velde en Joost van den Boogert geel.

Opstelling De Jonge Spartaan

Johan Kroon, Gerben van der Weele, Johan Vroegindeweij, Juul Peeman, Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Gerben Prins (79e Jordy Frank), Wiljan Driece (20e Donny Klem), Koen Vervloed, Boy Hoogmoed (70e Xander Roos) en Chris Hoogzand (79e Lars Schriek).

Opstelling DVV’09

Jordy Hanenberg, David de Berg (65e Ramon de Man), Delano van der Velde, Mitchel Tdlohreg, Joeri Boshoven (79e Joost van den Boogert), Jurre Toes, Yannick Lugthart, Joost van der Veer, Julian de Geus, Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen (76e Jens Mastenbroek)

Foto

Op bijgaande foto voorkomt keeper Jordy Hanenberg de 2-0 van Lars Schriek.