Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en een sportverslag: "..Bram offerde twee schijven op tegen Piet, met de bedoeling een slag te slaan, foutje van Bram, Piet kon daarna zes schijven oprapen..." Lees hieronder het hele verslag 'Rekenfoutjes' en bekijk de uitslagen van 13 maart 2023 >>

Verslag

‘Twee halen, met zes betalen en dus balen?’

Afd. 1.

In het voorjaar ruimen veel winkels hun wintervoorraad op tegen voordelige prijzen, deze gedachte zal wel niet meegespeeld hebben in de partij Bram Jelier tegen Piet van Brussel, maar het leek er wel op, want Bram offerde twee schijven op tegen Piet, met de bedoeling een slag te slaan, foutje van Bram, Piet kon daarna zes schijven oprapen en de partij moeiteloos won. Dit was een oeps partij voor Bram.

Bij hun buren, Izak Mackloet tegen Geerus Kamp, ging het er spannender aan toe, zij speelden een mooie en lange partij die eindigde in remise.

Ook de partij van Hans Melaard tegen Piet Leroy verliep rustig, totdat Hans een mooie slagzet maakte en de partij keurig uitspeelde naar winst.

  1. Vroegindeweij was deze avond vrij.

Afd. 2.

Hier geen opruiming verschijnsels, maar werd er stevig en diep nagedacht en gestreden!

De partij Martin Meijer tegen Leen Kemeling was mooi om naar te kijken, wisselend stond dan de een, dan de ander een schijf voor en kwamen zij elkaar tegen met Leen vier en Martin vijf schijven. Het kon nog alle kanten op, maar Leen koos de verkeerde kant en zo won Martin deze partij.

Leen de Rooy was Joh. Wolfert te slim af. Han, nieuwsgierig als hij is, liep meerdere keren van zijn bord weg om bij de buren te gluren. Snel schoof hij nog een schijf naar een plaats waar die niet had moeten staan, Leen benutte dit en‘fietste’ als dank daarvoor door de schijven van Han naar een dam. Er zat voor beiden geen wist meer in en werd het remise.

Arnold Uijttewaal en Harrie van Wijk speelden een boeiende en mooie partij. Er ontstond een stelling die leek op een balanceer act. Beiden mochten geen fouten maken. Harrie met de haven in zicht deed dat echter wel en verloor deze partij.

Waar iedereen al bang voor was, dat de partij G. Noteboom tegen Stoffel Keijzer wel eens lang kon gaan duren en dat was ook het geval. Helemaal uitgespeeld kwamen zij remise overeen.

Wim Stolk had zijn handen vol aan Ruud Rijnberk, het is te danken aan de goedgegevenheid van Ruud die Wim een schijf cadeau gaf zodat die een dam kon halen. Wim sloot de partij met winst af.

Jaap Jordaan moest alle zeilen bijzetten om Thijs Wiegel van winst af te houden. Jaap zette de partij vakkundig om naar winst. Thijs als nieuwkomer gaat steeds beter spelen

De uitslagen

Team 1.

  1. Melaard - P. Leroy. 3-0
  2. Jelier. - P. van Brussel 0-3
  3. Mackloet. - G. Kamp . 1-1

Vrij W. Vroegindeweij

Team 2.

  1. Meijer - L . Kemeling 3-0
  2. de. Rooy. - Joh. Wolfert. 1-1

A Uijttewaal. - H. v Wijk 3-0

  1. Noteboom. - S.W. Keijzer 1-1
  2. Stolk. - R. van Rijnberk. 3-0
  3. Jordaan. - Th. Wiegel. 3-0 -

Tekst Joh. Wolfert.