8 maart 2023, Regio - Een gewaarschuwd De Jonge Spartaan ging afgelopen zaterdag 4 maart 2023 op bezoek bij hekkensluiter ZSC’62 in Scharendijke. "Eerder dit seizoen werd thuis met 7-2 gewonnen van deze tegenstander. Dat uit en thuis bij ZSC’62 een fors verschil is, ondervonden diverse teams uit het linkerrijtje eerder dit seizoen. Zowel Koploper Prinsenland, als de achtervolgers MOC’17 en DVV’09 wisten allen nipt met 0-1 te winnen in Scharendijke. Halsteren speelde er ternauwernood met 3-3 gelijk." Lees meer >>

Vervolg

Arbiter Harry Koster floot rond 14.30 uur voor de eerste keer deze middag. Op het erbarmelijk slechte veld bracht Robin Provoost de bal in de 4e minuut voor het doel van Johan Kroon. Jesper Kriens kwam te laat om gevaarlijk te worden. Pas in de 20e minuut kwam De Jonge Spartaan voor het doel van Robin Dekker. Het schot van Lars Schriek werd geblokt. Nog binnen het halve uur moest Robin Provoost geblesseerd afhaken.

De thuisclub hanteerde de lange bal en vertraagde het spel. De Jonge Spartaan speelde slordig en bijna elke tweede bal was voor de gastheren. Een vrije trap van Ian van Essen werd gepakt door Johan Kroon. Uit een prachtig genomen vrije trap trof aanvoerder Gerben Prins de onderkant van de lat en vervolgens stuitte de bal het veld weer in. Pal voor rust kon Lars Schriek net niet bij een mooie steekbal van Julian Nieuwland.

De talrijke meegereisde Spartanen dachten een betere tweede helft voorgeschoteld te krijgen, maar zij kwamen echter van een koude kermis thuis. De thuisclub streed voor iedere meter en te veel spelers van De Jonge Spartaan gaven deze middag niet of nauwelijks thuis. Johan Kroon had een antwoord op een schot van Mike de Voogd. Na ruim een uur moest Erik Ruijgers zich laten vervangen door Wiljan Driece. Koen Vervloed strandde in buitenspelpositie op de keeper. Boy Hoogmoed en Norman Leune kwamen nog binnen de lijnen voor Lars Schriek en Chris Hoogzand.

Het spel was en bleef rommelig en ZSC’62 loerde op de counter. Een voorzet vanaf links van Koen Vervloed werd geplukt door Robin Dekker. De gastheren vertraagden het spel waar mogelijk en De Jonge Spartaan oogde machteloos. Net toen iedereen dacht aan een gelijkspel, werd er door de Spartaanse defensie slecht uitverdedigd. Spits Jesper Kriens schoot van afstand de bal in minuut 87 in de korte hoek langs Johan Kroon. Op een schot van Wiljan Driece na konden de gasten hier vrijwel niets tegenover stellen en zo verloor De Jonge Spartaan met 1-0 van de hekkensluiter.

Koploper Prinsenland verloor met 3-0 bij Kogelvangers. De achtervolgers MOC’17 en DVV’09 wonnen beiden en deden dus goede zaken op de ranglijst. Zaterdag 11 maart krijgt De Jonge Spartaan kans op herstel in de derby op Spartacus tegen DVV’09.

Scoreverloop

87e 1-0 Jesper Kriens

Toeschouwers

93

Scheidsrechter Harry Koster gaf geel aan Ralph van Gent van ZSC’62 en aan Johan Vroegindeweij van De Jonge Spartaan.

Opstelling De Jonge Spartaan

Johan Kroon, Erik Ruijgers (63e Wiljan Driece), Johan Vroegindeweij, Juul Peeman, Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Gerben Prins, Donny Klem, Lars Schriek (71e Boy Hoogmoed), Koen Vervloed en Chris Hoogzand (77e Norman Leune).