1 maart 2023, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en een sportverslag: "Het was weer fijn dat Arnold Uijttewaal weer in ons midden was en zijn partij kon spelen..." Lees hieronder het hele verslag 'Rekenfoutjes' en bekijk de uitslagen van 27 februari 2023 >>

Vervolg

Team 1.

In Team 1 werd maar één wedstrijd gespeeld tussen Bram Jelier en Rien Klink.

Bram kwam een schijf voor te staan die hij later weer kwijt raakte en zo stevende deze partij naar een mooi remise.

Dat er zo weinig spelers waren voor team 2 heeft een oorzaak, daarover volgende week meer.

Team 2.

Kenmerkte zich door misrekeningen!

Dat begon al bij Harrie v Wijk tegen Jaap Jordaan. Geruime was de partij in evenwicht totdat Harrie verbaast uitriep, nu heb ik toch nog een rekenfout gemaakt en kon Jaap in totaal drie schijven op rapen van zijn tegenstander en won deze partij. Trouwens, Jaap doet het prima de laatste weken!

De volgende partij met een foute berekening overkwam Ruud Rijnberk tegen Arnold Uijttewaal!

De stand was zodanig dat Ruud in een tijdelijk voordeel verkeerde, er was een mogelijkheid voor Ruud om de middelste schijf van een rijtje van drie er van tussen te snoepen om dan vervolgens met een andere schijf Arnold een gevoelige tik uit te delen, maar Ruud was even het spoor bijster, hij maakte een fout door eerst een schijf onnodig op te offeren om daarna Arnold die gevoelige tik uit te delen, dit was echter een misrekening en verloor Ruud deze partij. Een foutje Ruud.

Ook de partij Leen de Rooy kenmerkte zich door een niet geziene mogelijkheid om Wim Stolk pijn te doen.

Leen kreeg de mogelijkheid om een dam te halen, maar zag het niet, om even later met lede ogen te moeten aanzien dat Wim wel een dam haalde en zo de partij uitspeelde naar winst.

Joh.Wolfert speelde deze avond tegen ons nieuwe lid Thijs Wiegel, ook Thijs maakte een fatale misrekening en moest het verlies van deze partij accepteren.

Een tweede, vriendschappelijke partij, tussen deze twee eindigde in verlies voor Han.

De partij Martin Meijer tegen Stoffel Keijzer verliep wisselend, dan weer stond Martin een schijf voor om de even later te zien dat Stoffel een schijf voor stond. Tegen het einde van het spel stond Martin weer een schijf voor die hij later weer moest offeren om te verhinderen dat Stoffel doorbrak naar dam. Na een spannende en mooie partij kwamen zij remise overeen.

Nog te vermelden is, dat Hans koppelman zich heeft teruggetrokken uit de competitie vanwege hoofdpijnklachten waar hij al geruime tijd last van had, het leek steeds beter te gaan, maar de spanning van een wedstrijd dammen was een brug te ver. Beterschap Hans!

De uitslagen

Team 1.

  1. Jelier. - M. Klink. 1-1

Team 2.

  1. v Wijk. - J Jordaan. 0-3
  2. de. Rooy - W. Stolk. 0-3

M.Meijer. - S. W. Keizer. 1-1

  1. Rijnberk. - A. Uijttewaal. 0-3

Joh. Wolfert - Th. Wiegel. 3-0

Door Joh. Wolfert.