28 februari 2023, Regio - De vrije weken in de aanloop naar de beslissende fase van de competitie werden door De Jonge Spartaan benut om te oefenen in Zeeland. "Afgelopen donderdagavond 23 februari 2023 werd in Oosterland gespeeld tegen de huidige nummer twee van de 4e klasse B van Zuid 1, SV Duiveland. Boy Hoogmoed scoorde al snel in de wedstrijd 0-1, waarna Stefan de Bruine de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Door treffers van aanvoerder Gerben Prins en Julian Nieuwland werd de rust met 1-3 bereikt. Opnieuw Gerben Prins en Koen Vervloed bepaalden de eindstand op 1-5." Lees hieronder het gecombineerde verslag van de onlangs gespeelde oefenwedstrijden in Zeeland van De Jonge Spartaan >>

Vervolg

SV Duiveland – DJS 1-5 / ’s Heer Arendskerke – DJS 1-2

Op zaterdag 25 februari 2023 volgde al weer een reis naar Zeeland. Deze keer was het pittoreske ’s Heer Arendskerke op Zuid-Beveland de plaats van handeling. De thuisclub bekleedde op dat moment de 7e plaats van de 3e klasse A van Zuid 1. Deze dag ontbraken Pim Grootenboer en Michael Sloof wegens blessures. In de openingsfase keerde de keeper van de gastheren met enig fortuin een schot van de naar binnen gesneden Chris Hoogzand. Direct aansluitend voorkwam Johan Kroon met een puike redding de Zeeuwse voorsprong. De ijverige Koen Vervloed stuitte met een schot op de keeper en Juul Peeman kopte een voorzet van Norman Leune naast. ’s Heer Arendskerke speelde vaak de lange bal op rechtsvoor, die regelmatig gevaarlijk werd.

Na een mooie combinatie tussen Gerben van der Weele en Norman Leune schoot Koen Vervloed naast. Een afstandsschot van Gerben Prins werd door de keeper tegen de lat getikt. De niet geheel fitte Gerben van der Weele moest zich nog voor rust laten vervangen door Jan Willem van Lente. Pal voor rust kopte Norman Leune in kansrijke positie een voorzet van Gerben Prins net naast. Het slotakkoord van de eerste helft was voor de gastheren. De balvaardige aanvoerder legde de bal panklaar gereed voor de opgestoomde linksback en deze schoof de bal in de korte hoek langs de kansloze Johan Kroon. Zo kwam ’s Heer Arendskerke tegen de verhouding in op voorsprong.

Wiljan Driece maakte zijn opwachting in de 2e helft. Hij verving Gerben Prins. Nog geen minuut nadat hij binnen de lijnen kwam bracht hij vanaf rechts de bal scherp voor het doel. De attent ingelopen Koen Vervloed tekende, van achter zijn man komend, voor de 1-1. Dat was echter buiten de grensrechter van de thuisclub gerekend, die vlagde voor vermeend buitenspel en dit signaal werd overgenomen door de jeugdige arbiter. Chris Hoogzand en Koen Vervloed schoten van afstand over.

Na ruim een uur bracht Jeffrey van Veen vanaf links in het Zeeuwse strafschopgebied. De mee opgerukte Johan Vroegindeweij controleerde de bal vakkundig met zijn borst en schoot de bal rustig in het doel. Zo kwamen de gasten toch op gelijke hoogte. Jan Willem van Lente moest het veld met een blessure verlaten en zo kwam Gerben van der Weele weer binnen de lijnen. De thuisclub kreeg in deze fase veel corners vanaf links te nemen. Bij een van de pogingen keerde Johan kroon een kopbal van een aanvaller.

Met nog een kwartier op de klok haalde Julian Nieuwland van afstand uit. Via een Zeeuwse voet krulde de bal over de keeper en vloog via de binnenkant van de verste paal in het doel. Zo kwam De Jonge Spartaan op een verdiende voorsprong. Af en toe waren er mooie aanvallen te zien op de kunstgrasmat. In de 77e minuut kwam de jeugdige keeper ver uit zijn doel om de doorgebroken Boy Hoogmoed af te stoppen. Dit deed hij door een overtreding te maken, waarbij hij zichzelf helaas lelijk blesseerde. Tot verbazing van velen zag de scheidsrechter hier geen overtreding van genoemde keeper in en liet het spel vervolgen met een vrije trap voor de thuisclub.

Na het uitvallen van de keeper nam een veldspeler zijn plaats in het doel in. Chris Hoogzand schoot in de slotfase nog net naast. In de 86e minuut mocht ’s Heer Arendskerke weer een hoekschop vanaf links nemen. Een van de spelers van de thuisclub velde Gerben van der Weele daarbij met een elleboog. Deze speler moest dit bekopen met twee bloedende neusgaten en mogelijk ook nog een gebroken neus. De scheidsrechter besloot wijselijk het grimmig geworden duel niet meer te vervolgen.

Met de twee oefenzeges op zak gaat De Jonge Spartaan zaterdag 4 maart op bezoek bij ZSC’62 in Scharendijke, dat op de laatste plaats van de ranglijst staat. Het feit dat alle vijf de punten thuis werden behaald geeft te denken. Zowel koploper Prinsenland, als de achtervolgers MOC’17 en DVV’09 wonnen moeizaam met 0-1 in Scharendijke. Tegen Halsteren werd thuis met 3-3 gelijkgespeeld en de enige winstpartij tot nu toe dit seizoen was zaterdag 3 december 2022 tegen Bruse Boys, dat met 3-1 werd verslagen. Reden genoeg om als gewaarschuwd team het duel aan te gaan.